- This event has passed.
București: Conferința „Kabbala. Un mod de a trăi” – cu Felicia Waldman
28 martie, 2019
Muzeul Municipiului București vă invită să participați, joi, 28 martie 2019, ora 18.30, la conferința „Kabbala. Un mod de a trăi”, susținută de Dr. Conf. Felicia Waldman cu ocazia finisajului expoziției „Gândirea de factură kabbalistică: Jacques Elias şi generaţia sa”. Evenimentul are loc la Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2).
Dr. Felicia Waldman este conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, coordonator al Centrului de Studii Ebraice și editor al revistei academice Studia Hebraica.
Este Profesor Afiliat la Universitatea din Haifa, visiting professor la Universitatea de Stat din Milano, Universitatea Paul Valery din Montpellier și Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași, și profesor invitat la Institutul Diplomatic Român din București.
Domeniile sale de expertiză includ misticismul evreiesc, educația despre Holocaust și patrimoniul evreiesc din România. A publicat 4 cărți și peste 30 de articole și a co-editat 3 volume pe aceste teme.
Pe parcursul ultimilor 18 ani a coordonat 12 proiecte internaționale de cercetare a istoriei evreilor români și patrimoniului evreiesc din România și a fost invitată să prezinte materiale în cadrul a peste 70 de conferințe internaționale.
Este Adjunct al Șefului Delegației României la International Holocaust Remembrance Alliance și câștigător al Premiului „Al. Safran” 2014 pentru cartea „Romania, Israel, France: Jewish Trails, Volume in Honor of Professor Carol Iancu”, Editura Universității din București, 2014 (22 contribuții în română și engleză) și „Roumanie, Israel, France: parcours juifs. Hommage au professeur Carol Iancu”, Honore Champion, Paris, 2014 (34 contribuții în franceză), (ambele co-editate cu Danielle Delmaire și Lucian Zeev Herșcovici).
Intrare – 10 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua conferinței de la standul de bilete al Palatului Suțu.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.
NOTĂ: Conferințele anterioare au fost înregistrate și pot fi vizionate pe canalul de YouTube al Muzeului Municipiului București, aici https://www.youtube.com/channel/UCv5R2xEgA_M5nzwIUGl8kcQ