Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Giurgiu: expoziție de creații plastice ale elevilor școlii și ale elevilor din diverse școli de artă europene ( Marea Britanie, Albania, Belgia, Grecia, Letonia, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Ungaria)

9 mai, 2019 - 22 mai, 2019

În cadrul Proiectului „Giurgiu salută Europa”, Muzeul Județean “Teohari Antonescu” şi Școala Gimnazială de Artă „Victor Karpis”
în circuitul european al artelor vizuale și muzicale, organizează expoziție de creații plastice ale elevilor școlii și ale elevilor din diverse școli de artă europene ( Marea Britanie, Albania, Belgia, Grecia, Letonia, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Ungaria etc.). şi concert – Intermezzo muzical cu creații ale celebrilor compozitori europeni susținut de elevii școlii. Concertul susținut de elevii școlii cu un repertoriu din creația unor celebri compozitori din spațiul cultural european – Mozart, Debussy, Bach, Beethoven, Verdi, Chopin etc.
Aceste creații de artă plastică au fost selectate și premiate în cele 9 ediții ale prestigiosului Concurs Internațional de artă pentru Copii și „Tineri Uși Deschise – Open Doors” organizat de profesor Elena Cioclu între anii 1996-2005.
Proiectul expozițional se înscrie într-o mișcare națională. Europeană și mondială de afirmare a tinerelor talente în domeniul artelor plastice, creând o punte de legătură între popoare după cum reiese și din numele manifestării (Uși Deschise – Open Doors).
Pentru Proiectul Școala Altfel am selectat lucrări din spațiul european ale copiilor din școli de artă și alte organisme de artă, pentru a omagia caracterul multicultural al spațiului european în care trăim, în unitate prin diversitate, aceasta
fiind deviza Uniunii Europene.

De la 1 ianuarie 2007, România face parte din marea ‚,familie’’ a Europei.
Acest pas important realizat de țara noastră reprezintă o deschidere cu o nouă perspectivă atât din punct de vedere politic, dar și economic și cultural.
În acest context, avem misiunea să îi obişnuim pe elevii noștri cu ideea că ei au o nouă cetățenie, aceea de ,,cetățeni europeni”.
Am considerat că este oportun ca în cadrul programului Școala Altfel în care derulăm proiectul ,,România salută Europa’’ dedicat sărbătoririi Zilei Europei-9 mai să realizăm activități în care să-i determinăm pe elevi să înteleagă ce reprezintă pentru ei Uniunea Europeană și ce oportunități noi le oferă această apartenență și mai cu seamă să înțeleagă aplicabilitatea sintagmei ,,Unitate în diversitate’’, la nivel macro – european cât și în societatea în care trăiesc. Integrarea noastră în UE înseamnă pentru România și pentru noi românii o importantă lecție de cunoaștere, de recunoaștere și acceptare. Copiii au posibilitatea să învețe cum să trăiască într-o lume civilizată și în același timp pot învăța cum să comunice cu semenii lor europeni, cum să le înțeleagă cultura și arta cum să-i accepte și ce să facă să fie acceptați.
Inițiatorii proiectului sunt Profesor Elena Cioclu, Profesor Steliana Bădălau din cadrul Școlii Gimnaziale de Artă ,,Victor Karpis’’ Giurgiu.
Muzeul Județean ,,Teohari Antonescu’’Giurgiu este partenerul tradiţional, care a susţinut necondiţionat astfel de activităţi de conştientizare publică.
Obiectivele proiectului
O1-prezentarea statelor Uniunii Europene
O2-prezentarea însemnelor Uniunii Europene
O3-familiarizarea elevilor cu termeni specifici UE (parlamentul Uninii Europene, Cetățean european etc.)
O4-analiza unor imagini cu simboluri, tradiții, performanțe ale unor state membre UE
O5-discuții despre posibilitatea românilor ca cetățeni ai UE de a lucra în orice stat al UE, de a a putea accesa fonduri UE
O6-să înțeleagă această singtagmă ,,Unitate în diversitate”, deviză a UE
O7-să aprecieze importanța și necesitatea constituirii UE
O8-să reprezinte în creații plastice teme legate de tradiții ale țărilor membre UE, să utilizeze simbolistica adecvată
O9-să valorifice și să aplice cu resposabilitate ideile, cunoștințele pe care le au despre Europa, locul pe care îl ocupă România în UE
BENEFICIARI:
Direcți:- 80 de elevi ai ciclului primar și gimnazial implicați în proiect.
Indirecți:-ceilalți elevi ai școlii, elevi ai diverselor școli din municipiul Giurgiu, comunitatea locală în general.

Details

Start:
9 mai, 2019
End:
22 mai, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” Giurgiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean „Teohari Antonescu” – Giurgiu
Str. C. Dobrogeanu Gherea nr. 3
Giurgiu, Giurgiu 080024 Romania
+ Google Map
View Venue Website