Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Hârlău: expoziția ,,Munca”

27 aprilie, 2012 - 3 iunie, 2012

Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”, organizează la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău, în perioada 27 aprilie – 3 iunie 2012, expoziția ,,Munca”.

Expoziția este parte integrantă a Proiectului 8/10, demarat în 2010, prin care se urmărește valorificarea inedită a patrimoniului de gravură a Muzeului de Artă Iași, printr-o serie expozițională tematică. Au fost deja prezentate expozițiile „În sat”, în 2012, iar în anul următor, „În oraș”.

Prin varietatea stilistică, caracteristică fiecărei tehnici de imprimare, expoziţia „Munca” propune, imagistic, un studiu al creației artistice din perioada anilor 1960 – 1990.

Munca, pornind de la semnificația largă a termenului, a fost unul din subiectele impuse şi tratate în mod predilect de către artiştii români din această perioadă. În cadrul expoziției sunt expuse lucrări ale unor artiști români care s-au regăsit și în expozițiile anterioare, dar o mare parte a lucrărilor prezentate ilustrează comanda socială din artă, specifică stilului proletcultist al epocii.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 27 aprilie 2012, ora 12.00 la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău, str. Logofăt Tăutu, nr. 7.

Director General, Dr. Lăcrămioara Stratulat

Șef Departament Relații Publice, Dr. Tamilia Marin

Detalii

Începe:
27 aprilie, 2012
Se termină:
3 iunie, 2012
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:

Organizator

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Viei și Vinului – Hârlău – Complexul Muzeal Național „Moldova”
Hârlău, Iași 705100 Romania + Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare