Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Pe 10 iunie 2021, la ora 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă așteaptă la o nouă conferință on-line: „O CĂLĂTORIE CARTOGRAFICĂ PRIN ȚARA ROMÂNEASCĂ LA MIJLOCUL SECOLULUI AL XIX-LEA”, susținută de dr. Cezar Buterez, cadru didactic în cadrul Facultății de Geografie a Universității București.

Date 10 iunie
🟠🔜 Pe 10 iunie 2021, la ora 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă așteaptă la o nouă conferință on-line: „O CĂLĂTORIE CARTOGRAFICĂ PRIN ȚARA ROMÂNEASCĂ LA MIJLOCUL SECOLULUI AL XIX-LEA”, susținută de dr. Cezar Buterez, cadru didactic în cadrul Facultății de Geografie a Universității București.
Muzeul Hărților deține un exemplar dintr-o #hartă intitulată „Generalkarte des Fürstenthums Walachei”, realizată în anul 1867 de K.K. Militärisch Geografische Institut din Viena, la scara 1:288.000. Conținutul său reprezintă o compilație a informațiilor cuprinse pe #hărți #austriece la scări mai mari, însă oferă un tablou reușit al unei țări aflate atunci la începutul procesului de #modernizare.
🔘 Pornind de la această hartă, PREZENTAREA INVITĂ LA O #CĂLĂTORIE IMAGINARĂ PRIN #JUDEȚELE ȚĂRII ROMÂNEȘTI, pentru a afla #poveștile unor locuri cunoscute și mai puțin cunoscute.
Va oferi prilejul să reflectăm asupra hărților ca o resursă de mare preț în încercarea de a înțelege #realitatea #geografică de ieri și de astăzi.
👉 Mai multe DETALII aflaţi accesând linkul evenimentului:
Vă aşteptăm cu drag!

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*