Loading Events

« All Events

Bacău: EXPONATUL LUNII august 2022 la Vivariu: PERUȘUL KAKARIKI (Cyanoramphus auriceps)

2 August - 31 August

EXPONATUL LUNII AUGUST la Vivariu este:
PERUȘUL KAKARIKI (Cyanoramphus auriceps)
Arealul perușilor Kakariki este restrâns, în zonele Pacificului de Sud și Noua Zeelandă. Kakariki înseamnă în limba maură „papagal mic”.
Trăiesc în pădurile înalte, în zone cât mai virgine, în grupuri mici. În urmă cu 15 ani, kakariki era aproape dispărut din Noua Zeelandă din cauza distrugerii habitatului dar și din cauza aducerii pisicilor și a șobolanilor pe insulele din această regiune. În prezent în urma unui program de repopulare, populația de peruși începe să se refacă.
Kakariki este un peruș de talie mijlocie, cu o coadă lungă. Lungimea corpului 23-26 cm, coada 11-13 cm, greutatea 80-90 g. Perioada de viață este de la 10 la 20 de ani, culoarea lor naturală – verde intens, dar, în funcție de specie, există diferențe în culoarea penajului.
Dimorfismul sexual este destul de pronunțat: femelele sunt mult mai mici decât masculii, dimensiunea ciocului și capul sunt, de asemenea, diferite – masculii au ciocul mai mare și capul masiv.
Hrana este compusă din semințe de mei, ovăz, floarea soarelui, semințe de plante sălbatice, hrană moale, compusă din fructe și legume.

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Vivariu – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” Bacău
Str. Popa Șapcă nr. 3
Bacău, Bacău 600026 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.