Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Bacău: exponatul lunii SEPTEMBRIE la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” este EURYNECROSCIA NIGROFASCIATA

EXPONATUL LUNII SEPTEMBRIE la Muzeul de Științele Naturii este:
EURYNECROSCIA NIGROFASCIATA
Din punct de vedere sistematic este inclusă în ordinul Phasmatodea, familia Diapheromeridae. Denumirea populară tradusă din limba engleză este „insecta băț umbrelă”.
Specia este răspândită în zona dealurilor Tapah din Malaezia și în Sumatra.
Adulții au lungimea de 7,4 – 9,0 cm femelele și 5,5 – 5,8 cm masculii. Capul, corpul și picioarele sunt galben deschis până la verde-pal. Aripile anterioare sunt de culoare verde deschis, iar cele posterioare sunt galben sau crem cu o dungă neagră.
Atât adulții cât și larvele folosesc camuflajul ca mecanism de apărare primară împotriva prădătorilor, corpul lor în repaos are aspectul unei ramuri. Pe lângă aspectul corpului, aceste insecte au și o adaptare comportamentală pentru a se camufla cât mai bine, ele se deplasează legănându-și corpul, imitând mișcarea crenguțelor în vânt. Când se simt amenințați, adulții expun prădătorului culorile intense și contrastante ale celei de a doua perechi de aripi în încercarea de a-l intimida.

Details

Start:
1 September, 2021
End:
30 September, 2021
Event Categories:
,
https://www.facebook.com/complexulmuzealionborceabacau/posts/4394404997303198

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea”
Str. Aleea Parcului 9
Bacău, Bacău 600034 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *