Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Baia Mare: expoziția de ceramică „Cornel Sitar – o viață dedicată artei olăritului”

24 noiembrie, 2022

🏺⚱️ 60 de ani dedicați olăritului. Un meșteșug străvechi care l-a dus mai departe cu migală și pasiune. O artă atât de bogată în simboluri prin care lutul a fost transformat în forme minunate de mâinile pricepute ale olarului Cornel Sitar.
Sunt atât de multe de povestit despre munca sa și despre dragostea cu care a creat încă de la vârsta de 13 ani nenumărate obiecte valoroase, încât aceste câteva rânduri n-ar putea cuprinde nici pe departe ceea ce a realizat acest Ambasador al Maramureșului.
👉 Peste 140 de diplome de la participările sale la târguri și expoziții, atât în țară, cât și în străinătate, nenumărate ore petrecute în atelier, întâlniri cu copii dornici să învețe acest frumos meșteșug și mii de obiecte create cu un talent deosebit.
Distincția de Cetățean de Onoare al județului Maramureș primită post-mortem onorează numele său și vine în sprijinul valorii pe care dumnealui o are atât prin noblețea meșteșugului pe care l-a iubit, cât și prin întreaga activitate dedicată păstrării valorilor culturale.
🤝👏 În semn de mulțumire, apreciere și respect pentru toată activitatea sa de maestru olar, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară pregătește expoziția de ceramică intitulată „Cornel Sitar – o viață dedicată artei olăritului”.
Vernisajul va avea loc joi, 24 noiembrie, ora 11:00 în sala 3 a clădirii pavilionare.
Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
24 noiembrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=568426261756789&set=a.513160097283406

Organizer

Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș – Baia Mare
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș – Baia Mare
Str. Monetăriei nr. 1 - 3
Baia Mare, Maramureș 430406 Romania
+ Google Map
View Venue Website