Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Brăila: expoziție „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”

23 august, 2018 - 31 octombrie, 2018

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în parteneriat cu Muzeul National Peles, Muzeul Naţional Cotroceni și Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu, vă invită joi, 23 august 2018, începând cu ora 11:00, în Sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” de la Muzeul Brăilei „Carol I”, la vernisajul expoziției itinerante „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”.
Vizitatorii vor afla cu acest prilej povestea unei prietenii care învăluie patru generaţii ale Familiei Regale, prietenie dezvăluită de neprețuite obiecte, documente și fotografii inedite din colecțiile muzeelor partenere.

Expoziția care a împodobit holul central de la etajul Muzeului Antipa timp de aproape patru luni, va putea fi vizitată la Muzeul Brăilei „Carol I” în perioada 23 august – 31 octombrie 2018. După o primă oprire a expoziției la Muzeul Național Peleș, aceasta poposește pentru mai mult de două luni la Brăila, oraș atât de drag lui Grigore Antipa.

Parcurgând fotografiile de epocă, puteți descoperi Bălțile Brăilei, locuri atât de dragi Regelui Carol I. Însoțind an de an, Familia Regală în tradiționala excursie pe care o făceau pe Dunăre, Antipa își amintește că „era o adevărată fericire să vezi figura liniștită și plină de fericire a acestui om, chinuit de grijă și de gânduri și obosit de munca unui an întreg din biroul său, pe care nu-i era îngăduit să-l părăsească decât când pleca la Sinaia. Avea dreptate Regina să îmi spună că aici era adevăratul său repaus.”

Expoziția organizată sub auspiciile Familiei Regale a României se înscrie în seria activităților dedicate Centenarului Marii Uniri și evenimentului „Brăila, 650 de ani de atestare documentară”. Tot în cadrul vernisajului va fi prezentat publicului brăilean albumul „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României (1892-1944)”, coordonat editorial de Oana Paula Popa, Mirela Dragos și Luis Popa și apărut la Editura Muzeului Antipa, București, 2017.

Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Începe:
23 august, 2018
Se termină:
31 octombrie, 2018
Categorie Eveniment:

Organizatori

Muzeul Brăilei „Carol I”
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
Muzeul Național Peleș – Sinaia
Muzeul Municipiului București

Loc de desfășurare

Muzeul Brăilei „Carol I”
Piața Traian nr. 3
Brăila, Brăila 810153 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare