Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bran: OBIECTUL LUNII SEPTEMBRIE 2022 – fotografie care o reprezintă pe principesa Maria – Muzeul Național Bran

1 septembrie, 2022 - 30 septembrie, 2022

OBIECTUL LUNII AUGUST
Pentru luna august am ales ca obiect al lunii, această minunată fotografie, clasată în categoria tezaur, datată din anul 1920 şi lucrată într-un atelier românesc, pe hârtie fotografică. Locul acestei fotografii a fost dintotdeauna, în dormitorul Reginei Maria.
Este o fotografie sepia, prinsă în ramă de lemn dreptunghiulară decorată cu motive vegetale şi este decupată în medalion oval.
Această fotografie o reprezintă pe principesa Maria, una dintre fiicele Reginei Maria, alintată de către familie, Mignon.
Principesa Maria s-a născut la data de 6.01.1900, în familia regală a României, dobândind prin naştere titlurile de principesă a României și principesă de Hohenzollern-Sigmaringen.
Devine Regina Iugoslaviei prin căsătoria cu Regele Alexandru I al Iugoslaviei, căsătorie oficiată la data de 08.06.1922. Chiar dacă nu se implica în politică, așa cum o făcea mama ei, Regina României, totuși nu rămânea indiferentă la evenimentele politice interne sau externe. Mignon în consemnările sale vorbea despre conferința Micii Antante din 1924 pe care o considera un succes. A fost o susținătoare a acestei alianțe politice defensive, ea participând și mai târziu la deschiderea unei expoziții a femeilor din statele Micii Antante.
Principesa Ileana, sora mai mică a lui Mignon își amintea: „Draga noastră Mignon a arătat un incredibil curaj și atâta putere…”, până la sfârşitul vieţii.
Moare în exil, la Londra, pe 22 iunie 1961 fiind înmormântată la „Royal Burial Ground”, Londra. În 2013 a fost reînhumată la Mausoleul Regal Oplenac de lângă Belgrad.

Detalii

Începe:
1 septembrie, 2022
Se termină:
30 septembrie, 2022
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/muzeulnationalbran.ro/posts/pfbid02Kt4BZQoB6RTZFyAUoBXKV1EQDUm2KNTpbnCq9aaNtULc2iSGBtx3qau39UqND4ACl

Organizator

Muzeul Național Bran
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național Bran
str. Aurel Stoian nr. 14
Bran, Brașov Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *