Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Colocviul internațional „Relații România-Franța”

17 iunie, 2019 - 18 iunie, 2019

Primăria Municipiului București, prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Academia Română, în contextul Sezonului România-Franța, organizează, în perioada 17-18 iunie 2019, Colocviul internațional cu tema „Relații România-Franța”.

Deschiderea evenimentului și sesiunea de comunicări vor avea loc marți, 18 iunie, de la ora 10.00, în Aula Academiei Române, iar ca un preambul, luni, 17 iunie, de la ora 10.30, la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8, va avea loc o Masă rotundă cu tema „Relații România-Franța la începutul secolului XXI”.

După cum spunea Acad. Răzvan Theodorescu, „Legăturile României moderne cu Franța, dincolo de momentul politic și sprijinul dat de Napoleon al III-lea Unirii Principatelor, dincolo de momentul urbanistic al celor cinci arhitecți francezi care au clădit la București «Micul Paris» dincolo de momentul artistic al pictorilor de la Barbizon și de splendida trudă brâncușiană din Impasse Ronsin, înseamnă o neobișnuintă înrudire mentală și sensibilă a elitelor din Hexagon și de la Dunărea de Jos.”

În cadrul Colocviului cu tema „Relații România-Franța„ vor susține comunicări specialiști din domenii variate, de la istorie, la critică literară și filosofie, până la diplomație:

Thierry de Montbrial (Franța)
Ioan-Aurel Pop (România)
Răzvan Theodorescu (România)
Eugen Simion (România)
Jean-Marie Schaeffer (Franța)
Serge Fauchereau (Franța)
Mircea Martin (România)
Florica Ciodaru-Courriol (România – Franța)
Jean-Loius Courriol (Franța)
Virgil Tănase (România – Franța)
Ioana Vultur (Franța)
Victor Ivanovici
Petre Răileanu (România)
Gabriela Adameșteanu (România)
Dinu Flămând (România)
Paul Cernat (România)
Bianca Burța-Cernat (România)
Zamfir Bălan (România)
Ioan Pânzaru (România)
Oana Soare (România)
Caius Dobrescu (România)

Comunicările prezentate în cadrul Colocviului vor fi publicate într-un volum colectiv, care va reuni toate textele și luările de cuvânt, volum care va apărea la Editura Muzeul Literaturii Române.

Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne scrieți pe adresa relatiipublice@mnlr.ro. Persoană de contact: Andreea Balaban

Details

Start:
17 iunie, 2019
End:
18 iunie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map