Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Conferinta la finalul expozitiei „Podoabe din trecut: Paftale si bijuterii din colectiile MNAR”

14 iunie @ 17:50 EET

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita duminica, 27 aprilie, orele 16.30, la o conferinta care marcheaza finalul expozitiei „Podoabe din trecut:
Paftale si bijuterii din colectiile MNAR”, deschisa in Rotonda salii Auditorium.

Carmen Tanasoiu, curatorul expozitiei si specialist al sectiei de Arta Veche Romaneasca, va vorbi despre tehnicile in care au fost realizate paftalele. Totodata, se vor descifra simbolurile si ornamentele acestora, dezvaluind povestea din spatele obiectelor expuse.
Accesul se face, in limita locurilor disponibile, prin intrarea din Str. Stirbei Voda nr. 1-3. Se plateste doar biletul de intrare in expozitie, fara taxa de ghidaj.
Expozitia „Podoabe din trecut: Paftale si bijuterii din colectiile MNAR” aduce in atentia publicului o selectie de aproximativ 80 de piese din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei care dateaza din secolele XVIII – XIX.
Sunt incluse obiecte din argint, uneori aurite, lucrate intr-o diversitate de tehnici: turnare, ciocanire, ajurare, filigran. Acestea provin din ateliere grecesti, bulgaresti, cipriote, turcesti si romanesti.
Va asteptam cu drag!
Numai bine,
Maria Sfrijan
Sectia Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing
Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53, sector 1, Bucuresti
tel. 021.314.81.19 sau 021.313.30.30, int. 923
www.mnar.arts.ro
www.facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania

Details

Date:
14 iunie, 2024
Time:
17:50 EET
Event Category:
Event Tags: