Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: “Dicționar explicativ pentru vizitatorul de muzeu” Lansare de carte

19 iunie @ 20:11 EET

afis_Dictionar

8 mai 2014, ora 17.00, Cărturești MNȚR

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 8 mai 2014, de la ora 17.00, la librăria Cărturești MNȚR, la lansarea cărții Dicționar explicativ pentru vizitatorul de muzeu de Valentina Veselovschi Bușilă.

Invitați: Zoe Apostolache-Stoicescu, Claudia Cleja-Stoicescu, Georgeta Roșu și Virgiliu Z. Teodorescu

Dicționarul explicativ pentru vizitatorul de muzeu este un extrem de util acompaniator al oricărui vizitator de muzeu, oriunde în lume, tocmai pentru că, adeseori, în muzee, multe lucruri rămân neexplicate. Pe de altă parte, chiar dacă, în principiu, există rapelul la informația în format numeric, este, adeseori, dificil de aflat, în imensitatea paginilor, de multe ori, inutile de pe internet, exact definiția necesară.

Trebuie precizat că această lucrare este rodul unei munci pe care doamna Veselovschi Bușilă a dus-o, o viață întreagă, spre beneficiul muzeelor și al publicului interesat de muzee. Tocmai de aceea, acest volum este recomandat oricărui om interesat să afle ceva mai mult decât poate fi informat din simpla citire a unei etichete dintr-un muzeu oarecare. De altfel, cartea poate fi citită, cu folos, pagină cu pagină, asemenea unui roman, care pune în valoare cunoștințele despre patrimoniul cultural al umanității.

Iuliana Balan
Marketing – Relatii Publice
Muzeul National al Taranului Roman
Soseaua Kiseleff, nr. 3, Bucuresti
tel. 021.317.96.60
fax 021 312.98.75
mobil 0754.21.87.93
facebook.com/MuzeulTaranului
twitter.com/MuzeulTaranului

Details

Date:
19 iunie, 2024
Time:
20:11 EET
Event Category:
Event Tags:
,