Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția „CÂMPIILE VERTICALE”, aparținând pictorului Valeriu Stoica

20 august, 2019 - 30 august, 2019

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”” vă invită marți, 20 august 2019, de la ora 16.30, la vernisajul expoziție „CÂMPIILE VERTICALE”, aparținând pictorului Valeriu Stoica.

Proiectul cultural cuprinde 25 de tablouri ce ilustrează credința și jertfa în lumea creștină din cele mai vechi timpuri și un număr de 40 de icoane care ne dăruiesc chipurile a peste 35 de sfinți mucenici ai spațiilor românești.

În cadrul vernisajului, creațiile literare și muzicale susțin tema acestui proiect: balade străvechi cu mare încărcătură spirituală vor fi interpretate de Ioana Marin și poemele de câmpie, adevărate imnuri creștine, vor fi rostite de poeții Daniela Micu, Gheorghe Dobre, Florentina Loredana Dalian, Florin Ciocea și Daniela Șontică.

Valeriu Stoica, născut în Bărăganul ialomițean la 20 iunie 1952, este prezent de peste 3 decenii în reviste de cultură, cum ar fi: România Literară, Luceafărul, Transilvania, Helis și principalele cotidiene din țară. A fost premiat la concursuri naționale și străine de pictură, poezie, proză, folcloristică sau de eseuri. A publicat o serie de volume de versuri, antologii lirice, volumul „Biserici și legende”, a ilustrat peste 30 de cărți de povești, versuri, proză sau cu caracter tehnic. Din 1987 se dedică picturii bisericești și restaurării de biserici din țară și străinătate.

Details

Start:
20 august, 2019
End:
30 august, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website