- This event has passed.
Bucureșt: atelierul Compromis versus Creativitate, coordonat de Maia Morgenstern și Claudiu Istodor, la Muzeul Literaturii
5 martie, 2018 - 7 martie, 2018
Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește, timp de trei zile, între 5 și 7 martie 2018, de la ora 10.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8, atelierul Compromis versus Creativitate, coordonat de Maia Morgenstern și Claudiu Istodor, dedicat elevilor și studenților.
Doi actori se vor bate la propriu sau/și la figurat ca personaje, arătând unde se poate ajunge când nu mai există argumente. Atelier sau ring de box? Folosirea textului ca pretext, subtext și supratext. Felul în care mișcarea/coregrafia slujește textul sau/și textul conduce la o anumită coregrafie. Ce înseamnă compromis? Ce înseamnă creativitate? Facem sau nu reclamă? Cei doi actori vor arăta felul în care lumea materială ne inundă conștiințele și ne transformă idealurile în lăcomie și rapacitate. Vor aduce în discuție nevoia firească a omului de puritate, împlinire spirituală și profesională. Toate se transformă în sete, nevoie de confort, lux material. Vor face o incursiune în lumea artistică, lumea ideilor, a creativității. O lume promotoare a dreptății, adevărului, purității, nobleței.
Maia Morgenstern a fost repartizată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ după terminarea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985. Notorietatea internaţională a căpătat-o o dată cu rolul din „Balanţa”. Din 1988 a devenit actriţă a Teatrului Evreiesc de Stat, jucând apoi pe scenele altor teatre din Capitală, ca Odeon şi Bulandra, în producţii independente la Teatrul Luni şi Compania D’Aya, iar, din 1990, a primit să joace la Teatrul Naţional Bucureşti, și a acceptat de câțiva ani provocarea de a prelua destinele Teatrului Evreiesc de Stat.
Stăpân absolut al vocii sale, al gestului sugestiv, al privirii pătrunzătoare, pe Claudiu Istodor nu ai cum să nu-l remarci. La Teatrul Mic, unde joacă de multă vreme, Claudiu Istodor e gata mereu să-şi pună talentul în slujba unor personaje vitrejite şi oropsite de autori, personaje pe care le scoate la lumină cu bravură, după ce şi-a ţinuit duşmanii imaginari cu o spadă aidoma. Aplauze deloc imaginare îl răsplătesc de fiecare dată.
Atelierul este dedicat elevilor de liceu și studenților care își doresc să afle mai multe despre lumea artistică, dar și despre viață în general. Intrarea este liberă.
Pentru a vă înscrie, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa gabriela.toma.ed@gmail.com sau un SMS pe numărul de telefon 0736.598.451, în care să menționați numele, prenumele și ziua/ zilele în care doriți să fiți prezenți.
Vă așteptăm cu drag!