- This event has passed.
București: Ateliere de modelaj lut cu Crina Cranta la Muzeul Național al Țăranului Român
3 februarie, 2019 - 24 februarie, 2019
Vă invităm cu mic, cu mare (de la doi ani la trei catralioane), la o noua serie de ateliere de modelaj lut, la Atelierul de Creativitate, în fiecare duminică din februarie și martie, începând cu ora 11. Costul pentru participare este de 15 lei/persoană și se achită la atelier. Înscrieri și alte detalii la numărul de telefon 0727 015 825.
De ce modelaj în lut? Dezvoltă inteligența emoțională și motricitatea fină, gândirea spațială și creativitatea. Frământăm pământul cu gânduri și emoții și-l transformăm în obiecte frumoase sau utile. Bașca avem voie să ne și murdărim!
Atelier 1 (3.02.2019)
Înaintea roții
Vasele de ceramica sunt întâlnite în istorie cu mult înainte de inventarea roții. Și totuși, cum puteau oamenii lucra vase de ceramică fără roata olarului? Haideți să aflăm!
Pentru 10 participanți trecuți de trei ani
Atelier 2 (10.02.2019)
Ștampile și unelte
Învățăm să ne facem singuri ștampile versatile ce pot fi folosite atât la decorarea lutului, cât și a hârtiei sau a textilelor.
Pentru 15 participanți trecuți de cinci ani
Atelier 3 (17.02.2019)
Traforaj în lut
Exersăm o tehnică folosită îndeosebi în ceramica arhitecturală: plăcile traforate pot compune pereți prin care lumina să se joace cu umbrele în moduri surprinzătoare.
Pentru 15 participanți trecuți de cinci ani
Atelier 4 (24.02.2019)
Dragobetele
Se spune că în ziua de Dragobete pasările se pregătesc de cuibărit și iubirea plutește in aer. Dragobetele este sărbătoarea dragostei la români, ce are la origini legenda Babei Dochia și a fiului său, Dragomir. O să facem în această zi mărțișoare pe care sa le dăm la cei/cele dragi.
Pentru 10 participanți trecuți de cinci ani
Atelier 5 (3.03.2019)
Flori de primăvară
O sa imortalizam veselia primăverii într-un tablou din lut pe care îl veți putea picta acasă.
Pentru 10 participanți trecuți de trei ani
Atelier 6 (10.03.2019)
Case, cuiburi, vizuini
Știați că există o viespe care face din noroi alveole pentru a-și depune ouăle? Sau că vulpile, iepurii, hârciogii și șoriceii preferă să stea în pământ, într-un culcuș făcut din propriul păr? Dar de rândunică? Ați văzut cuibul ei construit din pământ, din care puișorii flămânzi scot căpșorul? Haideți să facem și noi un cuib, poate, poate, în curând, el va atrage pui.
Pentru 10 participanți trecuți de doi ani
Atelier 7 (17.03.2019)
Lumină lină
Demult, înainte de inventarea electricității, oamenii luminau nopțile cu puterea imprevizibilă a focului. Foloseau lumânări din ceară sau opaițe cu ulei sau alcool. Noi vom lucra un suport pentru lumânare, vom face „portretul” strămoșului lămpii de astăzi.
Pentru 10 participanți trecuți de patru ani
Atelier 8 (24.03.2019)
Design de obiect/ Pahar pentru creioane
Lucrăm cu șabloane, schițăm, măsurăm, finisăm și decorăm un obiect de design unicat, cu funcție utilitară: un suport pentru carioci sau creioane.
Pentru 10 participanți trecuți de patru ani