Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: conferinţa „Unirea Basarabiei cu România: 100 de ani după”, susţinută de prof. dr. Sergiu Musteață

28 martie, 2018 @ 18:00 - 19:00 EEST

Dată: Miercuri, 28 martie 2018, ora 18:00
Adresă: Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, str. Londra nr. 39, București
Acces: pe bază de înscriere, completând formularul de pe site, la pagina dedicată acestei conferințe
Tarif: 8 lei – bilet întreg, 2 lei – bilet studenți și elevi, 4 lei – bilet pensionari
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită miercuri, 28 martie, ora 18:00, la un eveniment special, care marchează simbolic aniversarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, în contextul mai amplu al sărbătoririi centenarului Marii Uniri: conferinţa „Unirea Basarabiei cu România: 100 de ani după, susţinută de prof. dr. Sergiu Musteață.
Conferința va fi precedată de un webinar cu aceeași temă, ce va avea loc în dimineața zilei de 28 martie, începând cu ora 11:00. Webinarul realizat de muzeu în parteneriat cu ESRI România este o premieră în privința conferințelor muzeale din România și va putea fi accesat folosind link-ul: http://bit.ly/2G1nG0A. În cadrul acestui seminar transmis live, Sergiu Musteaţă va putea fi ascultat online de toţi cei interesaţi.
La 27 martie 1918 Sfatul Țării proclama la Chișinău unirea Basarabiei cu România. În cadrul prelegerii, vor fi rememorate evenimentele care au condus la unire și felul în care contextul internațional, politicienii și interesele marilor puteri au modificat aceste evenimente. De la căderea Uniunii Sovietice în 1991, la relațiile româno-moldoveno-ruse din anii 90 și până la manifestările pro și anti-unioniste din 2018, aproape nici un aspect al evoluției teritoriului dintre Prut și Nistru nu a putut trece peste evenimentele din 1917-1918.
Doctor în istorie al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii Ion Creangă” din Chișinău, Sergiu Musteaţă este fondator şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Istorici din Moldova, autor a 7 monografii şi a peste 200 de articole ştiinţifice şi publicistice în domeniile istoriei, arheologiei şi protecţiei patrimoniului cultural, precum şi editor al mai multor volume de lucrări ştiinţifice şi reviste istorice.
Accesul la webinar se face accesând link-ul următor: http://bit.ly/2G1nG0A
Accesul la conferință se face pe bază de înscriere, completând formularul de pe site, la pagina dedicată acestei conferințe.
(link http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/unirea-basarabiei-cu-romania-100-de-ani-dupa/)
Prețul biletului la acest eveniment este 8 lei biletul întreg, 4 lei biletul pentru pesionari, 2 lei biletul pentru elevi si studenti.
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) este singura instituţie culturală cu acest specific din România și printre puținele din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 800 de hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal regiunile româneşti dar și țările Europei și alte continente. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor și un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști cât și de către publicul general.
Esri Romania este membru al Grupului de Companii Esri și promovează în Romania politica și soluțiile GIS ale firmei mame Esri Inc. Esri România este o prezență de necontestat în domeniul GIS, având o experiență fructuoasă de peste 20 de ani și un număr mare de clienți din toate domeniile, oferind o gamă completă de soluții și servicii destinate implementării sistemelor GIS Enterprise.

Echipa Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi

Detalii

Dată:
28 martie, 2018
Oră:
18:00 - 19:00 EEST
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare