Atelier cu copii de 8-12 ani la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Îi invităm pe copiii cu vârste între 8 și 12 ani, duminică de la ora 12, la un ATELIER GRATUIT în care să descoperim împreună arta contemporană din Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în expoziția Tectonica Umbrei a artistului Ștefan Ungureanu.
În timpul atelierului vom explora lucrările lui Ștefan Ungureanu, le vom compara cu hărțile din muzeu și vom învăța despre arta contemporană. La final, copiii vor produce propria lucrare, pornind de la ce vom învăța pe durata sesiunii.
Participarea la ateliere este GRATUITĂ, în limita locurilor diponibile. ÎNSCRIERILE se fac prin mesaj privat până sâmbătă, 19 ianuarie, ora 14.00, precizând numele și vârsta copilului înscris:
https://www.facebook.com/hartgallery.ro/
Durata unui atelier este de aproximativ 50 de minute.
Prin înscrierea la ateliere, părinții/tutorii legali își exprimă acordul pentru fotografierea copiilor (în scopul documentării evenimentului) și postarea fotografiilor (fără tag pe persoană) într-un album dedicat evenimentului, pe pagina MNHCV.
Atelierul se desfășoară în parteneriat cu Asociația ARCHÉ, cu ocazia Zilei Culturii.
Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.
Atelierul Tectonica Umbrei – Cunoașterea prin arta contemporană este una dintre manifestările dedicate sărbătorii Zilei Culturii Naționale.
✯✯✯
Ioana Marinescu (n.1988) este curator și istoric de artă la H’art Gallery in Bucharest. Din 2015 lucrează la un doctorat cu tema biografia cuplurilor de artiști, un subiect predilect în proiectele sale. A lucrat cu numeroși artiști printre care Nicolae Comănescu, Ion Bârlădeanu sau Gili Mocanu. Colaborarea cu Ștefan Ungureanu a presupus editarea primului său catalog, dar și curatorierea unor expoziții personale și de grup.
http://unarte.academia.edu/IoanaMarinescu
✯✯✯
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi s-a deschis publicului în anul 2003, în urma donării către stat a colecției de hărți a familiei Daniela și Adrian Năstase. Patrimoniul muzeului este constituit din peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX și reprezintă atât hărți ale regiunilor locuite de români și de strămoșii lor cât și ale continentelor, hărți astronomice și planuri de oraș.
✯✯✯
Asociația ARCHÉ este o organizație care desfășoară activități de cercetare, conservare, punere în valoare și promovare a patrimoniului cultural. Misiunea sa este de a susține și promova interesul pentru patrimoniu, prin înțelegerea rolului social al acestuia și a valorilor specifice. Echipa Asociației ARCHÉ, alcătuită din profesioniști, din domenii precum arhitectură, istorie, istoria artei, economie, științe juridice și comunicare, și-a propus să atragă atenția asupra faptului că patrimoniul este o resursă complexă și sensibilă, în continuă nevoie de cunoaștere și gestionare atentă.