Raluca Nagy este doctor în ştiinţe sociale al Universităţii Libere din Bruxelles şi al SNSPA Bucureşti. A debutat în publicistică în anul 2005, la Revista 22, şi a continuat până în prezent, print şi electronic, la: Cuvântul, Dilema Veche, Decât o Revistă, Arhiforum, totb şi Scena 9. A contribuit cu o povestire la volumul colectiv Scrisori din Cipangu. Povestiri japoneze de autori români (Editura Trei, 2015). A mai publicat proză scurtă în revista Iocan (2016) și în Revista de Povestiri (2017-8), al cărei atelier de scriere creativă l-a urmat.
Despre Ciprian Pop
Ciprian Pop (n. 8 iulie 1987) este unul dintre cei mai căutați și apreciați chitariști de jazz din peisajul românesc. A absolvit cursurile Școlii de muzică Bistrița și ale Liceului de Muzică „Tudor Jarda” unde a studiat chitară clasică și pian. Și-a continuat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București – Facultatea de Compoziție Muzicală, Secția Jazz, sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian. Pe parcursul celor 4 ani de studiu la UNMB și-a perfecționat studiul urmând cursurile Academiei ICon Arts unde a studiat cu profesorul Sorin Romanescu, sub atenta observare a reputatului artist Ciprian Pop devenind un instrumentist versatil și creativ, ca urmare a tehnicilor studiate.
În perioada 2010 – 2012 a urmat Studiile Universitare de Masterat – Muzică și Cultură Pop – Secția Jazz. Ciprian Pop a fost desemnat câștigătorul primei ediții a Festivalului „Ziua Chitarelor” din București, în anul 2009, urmând a fi câștigătorul premiului de „Cel mai bun instrumentist” la Festivalul Internațional Studențesc de Jazz din Târgu-Mureș unde a primit, totodată, și Trofeul în cadrul grupului Jazz Challenge. Începând cu anul 2012 a concertat în timpul emisiunilor TV precum „Vocea României” (ProTV), „Dansează printre stele” (Antena 1), „Duelul pianelor” (TVR 2).
A susținut numeroase concerte, începând cu scenele de jazz și de teatru până la scenele mari precum Ateneul Român, Sala Palatului, având colaborări alături de alți artiști renumiți precum Sorin Romanescu, Luiza Zan, Vlad Popescu, George Natsis, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Jazzappella, Beatles`n`Jazz, Zum, Breeze și mulți alții, dezvoltând, totodată, proiecte și în sfera muzicii pop-rock, remarcându-se concertele avute alături de artiști precum Andra, Dalma, Marcel Pavel, Gheorghe Zamfir, Delia Winter Wonderland la TNB, Aurelian Temișan, concertul Frozen alături de Orchestra Simfonică București ș.a. Ciprian Pop este un artist apreciat și în aria muzicii clasice contemporane, implicându-se în proiecte experimentale alături de Mihaela Vosganian și Irinel Anghel. Din anul 2017 Ciprian Pop se alătură Academiei ICon Arts în calitate de profesor al secției de Jazz. |