- This event has passed.
București: Atelier de colografie. Tehnici de imprimare MARe/Muzeul de Artă Recentă, duminică, 10 aprilie 2022
10 aprilie, 2022
Atelier realizat de Ana Lăzărescu
Partener MARe: UniCredit Bank.
Partener programe educaționale: Cambridge School of Bucharest
Duminică, 10 aprilie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
60 de lei/participant.
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
60 de lei/participant.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de e-mail: educational@mare.ro
cu mesajul: “Atelier de colografie” unde menționați grupa de vârstă și numărul de copii participanți.
cu mesajul: “Atelier de colografie” unde menționați grupa de vârstă și numărul de copii participanți.
PREZENTARE
În cadrul acestui atelier vom aborda tehnica de imprimare cunoscută sub numele de colografie, un proces de imprimare introdus în 1955 de Glen Alps. Procesul este unul foarte distractiv cu rezultate surprinzătoare. Constă în aplicarea materialelor pe un substrat rigid (cum ar fi cartonul sau lemnul). Cuvântul este derivat din grecescul koll sau kolla, care înseamnă lipici, și graf, care se referă la activitatea de a desena.
Ce vor face copiii:
1. Tur personalizat în muzeu pentru a putea observa diferite tehnici de imprimare pe care le folosesc artiștii contemporani. Vom studia monotipurile lui Roman Cotoșman și imprimările de factură minimalistă semnate de Maxim Liulcă.
2. Discuție în auditorium cu proiectare de imagini explicative pentru a înțelege mai bine ce presupun diferite tehnici de imprimare.
3. Se vor familiariza cu ideea de imprimare și vor putea recunoaște diferențele dintre rezultatele obținute prin pictară sau desen și cele obținute prin imprimare.
4. Exerciții de desen a formelor, decupare și lipire.
5. Realizarea propriei lucrări folosind tehnici de imprimare.
Colografia îi va captiva pe copii cu diferitele efecte tonale și culori vibrante datorate modului în care se distribuie culoarea prin imprimare.
Participanții vor putea experimenta această tehnică în diferite materiale: cerneală, acrilic, creion sau acuarele, pentru a observa diferențele dintre varii medii artistice. Experimentarea cu felurite texturi și materiale îi ajuta în conturarea unui limbaj vizual și în a stabili modul în care preferă să exprime.
Astfel, prin artă, cei mici se pot cunoaște mai bine pe ei înșiși, capătă încredere în a lua decizii de unii singuri și devin independenți și originali.