Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: (atelier) Emoțiile ca gest artistic, descoperirea muzeului prin joc la MARe/Muzeul de Artă Recentă

29 noiembrie, 2020

Duminică, 29 noiembrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
40 de lei/participant.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro cu mesajul: ”Emoțiile ca gest artistic” unde menționați grupa de vârstă și numărul de copii participanți.
Toamna aceasta am crescut ca eroii din povești. Și am devenit cu toții mai puternici, mai curajosi și mai grijulii unii față de alții. A început un an școlar atipic, cu multe schimbări și cu mai puține vizite la prieteni și bunici, cu spaime mai mici sau mai mari, dar și cu noi bucurii și noi descoperiri. Arta poate veni în ajutorul nostru și al celor mici în aceste vremuri, pe lângă scopul educativ al acestor ateliere există și un scop terapeutic de reconectare socială și de explorare a emoțiilor și consumare a acestora într-un mod sănătos.
Vă invităm să descoperiți expozițiile din MARe/Muzeul de Artă Recentă alături de cei mici și să eliberăm, prin desen și tușă, emoțiile care ne încearcă în această perioadă. Vrem să le prezentăm copiilor arta contemporană românească și să aflăm părerea lor despre ea. Îi provocăm să o ”înfrunte”, să o descopere, să o recunoască, să o conteste. Să râdă de ea sau din pricina ei. Să se minuneze. Vor avea ocazia să ne arate prin propria lor creație felul în care arta îi face să se simtă.
Suntem curioși ce emoții și trăiri le stârnesc tablourile, sculpturile, instalațiile și desenele pe care le observăm împreună în muzeu. Copiii vor afla de puterea magică a artei, pentru că la fel ca ei, aceasta are o putere specială: ne poate modifica stările. Vom afla pe propria piele cum aceasta ne poate mișca în interior și ne poate face să ne gândim și să ne punem întrebări.
Vom trece prin câteva etape de cunoaștere, construite sub formă de joc:
1. “Haideți să privim!”- primul joc al acestei întâlniri are ca miză dezvoltarea aptitudinilor observaționale ale copiilor, a gândirii critice și creative prin încurajarea conversațiilor și dezbaterilor.
2. “Să învățăm” – observăm atent materialele din care sunt făcute diferitele lucrări din muzeu. Această provocare îi ajută pe copii să își extindă vocabularul!
3. „Simțim!” – provocarea este de a privi îndeaproape obiectele din muzeu și de a înțelege emoțiile prin intermediul acestora. Ne vom transforma în niște vânători de emoții și vom încerca sa alegem cât mai mult! Este vorba despre alimentarea imaginației, a expresiei și a creativității.
4. “Creăm!” – Finalizăm întâlnirea noastră cu un gest artistic, intrând în pielea unor micuți artiști alegem tehnica în care dorim să ne exprimăm, culorile pe care vrem să le folosim și mediul artistic potrivit emoțiilor pe care le-am colectat în etapa a treia.
Vom avea timp de povești despre artiști și timp de joacă în muzeu. Dar mai ales timp pentru creat! Partea preferată a celor mici.
Ne înarmăm cu povești, pensule, jocuri, dar și cu măști și alte măsuri sporite de siguranță și vă așteptăm în atelierul Muzeului de Artă Recentă să ne recuperăm întâlnirile printre prieteni, într-un spațiu de învățare stimulativă, dar și provocator pentru cei mici.
Râsetele copiilor sunt ceea ce dau viață muzeului în fiecare duminică. Abia așteptăm să vă vedem!
Trainerul acestei ediții este Ana Lăzărescu.
Cambridge School of Bucharest este partener MARe în programele educaționale.

Details

Date:
29 noiembrie, 2020
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website