Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: CineMARe – tehnici de filmare și producție de film. Curs susținut de artistul Ștefan Constantinescu, 15.10.2022 – 03.12.2022

15 septembrie, 2022 - 3 decembrie, 2022

CineMARe – tehnici de filmare și producție de film
Curs susținut de artistul Ștefan Constantinescu
15.10.2022 – 03.12.2022
Nr. sedinte: 8
Frecvență ateliere: săptămânal, sâmbăta
Interval orar: 12:00-14:00
Nr. cursanți: 6-12
Vârsta: 12-18 ani
Înscrieri la: gift.shop@mare.ro cu mesajul „Participare la CineMARe” și cu precizarea numelui și vârstei persoanelor înscrise.
Preț: 400 lei / Pentru înscrierile de până pe 01.10 inclusiv, pețul este de 250 lei.
Cursul CineMARe constituie o ocazie pentru adolescenti de a-și însusi tehnici de manipulare a imaginii atât teoretic, prin referiri la producții cinematografice care au făcut istorie, cât și practic, filmând și montând propriile video-uri realizate cu telefonul personal. Gândit ca un prim pas către cinema, cursul încearcă să facă accesibil procesul de lucru în producția video și, totodată, să stimuleze atitudinea reflexivă a tinerilor asupra imaginii.
Participanții vor fi împărțiți în două echipe de filmare și vor trece prin toate fazele de producție a unui film. Astfel vor avea ocazia de a se familiariza cu mediul cinematografic prin metode adaptate vârstei lor.
Filmările vor avea loc în spațiile expoziționale ale muzeului, precum și în Auditorium (sală antifonată, echipată cu sistem video și audio) și în biroul de lucru de la etajul 3 al muzeului. Toate înregistrările vor fi realizate cu ajutorul telefonului mobil personal.
CineMARe se desfășură pe parcursul a 8 ședințe, fiecare ședință fiind dedicată câte unei etape de lucru:
1. Scriere scenariu
2. Storybord
3. Actorie
4. Locații, costum, decor
5. Muzică / sunet
6. Repetiții
7. Filmare
8. Editare
La finalul cursului, fiecare echipă va avea câte un scurt metraj de aproximativ 15 minute.
Filmele rezultate vor avea premiera cu spectatori în sala Auditorium de la MARe, în cadrul Festivalului Fabrica de Sens din iunie 2023, festival care încheie întregul program cu același nume. Tinerii cursanți vor trăi experiența de a-și vedea creațiile video rulând timp de o săptămână, în fiecare zi, într-un cadru oficial, cu promovare și vizibilitate maximă.
***
Ștefan CONSTANTINESCU (n. 1968) este regizor și artist vizual român, care locuiește la București și la Stockholm. Este cunoscut mai ales pentru cartea autobiografică ”Epoca de Aur pentru copii” (2008) și pentru filmul de scurt metraj ”Troleibuzul 92”, prezentat la Bienala de Artă de la Veneția (2009).
În 2021 a avut lansarea cărții ”Noah’s Ark. An Improbable Space Survival Kit” (în colaborare cu Corina Ilea). Iar în acest an, lungmetrajul său ”Om Câine”, a avut premiera mondială la Festivalul de film de la Göteborg și premiat la TIFF.
***
Cursul CineMARe – tehnici de filmare și producție de film face parte din programul multi-anual educațional, Fabrica de Sens, organizat de MARe/Muzeul de Artă Recentă.
Organizator:
MARe/Muzeul de Artă Recentă
Partener:
UniCredit Bank
Sponsori:
Uriage Eau Thermale
Puressentiel
Parteneri media:
ArteVezi
Propagarta
Zile și Nopți
Program cofinanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Details

Start:
15 septembrie, 2022
End:
3 decembrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/400265952039572/400265955372905/?ref=newsfeed

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website