Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Online: ȘCOALA ANUALĂ DE STUDII BIZANTINE ȘI POSTBIZANTINE: MEMORIE ȘI UITARE ÎN BIZANȚ

15 septembrie, 2022 - 21 septembrie, 2022

ȘCOALA ANUALĂ DE STUDII BIZANTINE ȘI POSTBIZANTINE: MEMORIE ȘI UITARE ÎN BIZANȚ
Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, în parteneriat cu Universitatea „Aristotel” din Salonic organizează în perioada 15-21 septembrie 2022, în format online, cea de-a cincea ediție a Școlii anuale de studii bizantine și postbizantine, cu tema „Memorie și uitare în Bizanț”. Directorul științific al manifestării este prof. univ. dr. Athanasios Semoglou (Universitatea „Aristotel” din Salonic).
Anul acesta, tematica celei de-a cincea școli de vară de studii bizantine și postbizantine este „Memorie și uitare în Bizanț”, care va completa și îmbogăți în mod natural aspectele deja conturate în ediția anterioară: rolul fundamental al memoriei pentru crearea și menținerea unei identități politice, religioase, sociale, culturale, precum și modurile de instrumentalizare a memoriei și a uitării prin intermediul învățământului, al Bisericii, prin promovarea în societate a unor texte/toposuri/imagini pierdute sau regăsite și folosite ca instrument de propagare a unor idei culturale, politice și religioase în spațiul bizantin și balcanic; felul în care se șlefuiesc identități naționale, etnice și religioase și sentimente de apartenență la un anumit tip de societate.
Pentru înscrieri și alte detalii organizatorice vă rugăm să ne scrieți la adresa office@institutlevant.ro și raducan_ana_maria@institutlevant.ro până la data de 13.09.2022.

Details

Start:
15 septembrie, 2022
End:
21 septembrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=575608457349644&set=a.570852211158602

Organizer

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului