Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Conferința „Hubloul de fațadă – o istorie subiectivă”, Radu Comșa, 8 decembrie 2022

8 decembrie, 2022

Conferința de Joi. „Hubloul de fațadă – o istorie subiectivă”, cu Radu Comșa
Muzeul Municipiului București vă invită să participați la Conferința de Joi, 8 decembrie, ora 18.30, cu tema „ Hubloul de fațadă – o istorie subiectivă”, pe care o va susține Radu Comșa. Ne vom întâlni la ora 18.30, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr 2)!
Coordonator conferință: Cătălin D. Constantin
Hubloul de fațadă, sau oberliht, cum sună o denumire alternativă moștenită de la bunici, nu este doar un detaliu al orașului. El este București, sau cel puțin definește acest oraș în ale sale 15 minute de glorie între cele două războaie ale secolului trecut. Îl vedem peste tot, nu doar în orice blockhaus modernist, ci și în piață la Bazilescu. Cheie de apartenență sau doar fason de capitală, oberlihtul își merită o istorie proprie, chiar și una subiectivă, de la manieriștii clasici la petroliștii interbelici.
Radu Comșa este designer, conferențiar la UNArte – Universitatea Națională de Arte din București, în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design. A expus la Bienala de Arhitectură București, Triennale Milano și Victoria&Albert Museum Londra. Publică articole pe teme de design și cultură urbană.
Bilet de intrare: 10 RON

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map