Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Bucureşti: evenimentul intitulat “Descifrand moștenirea dacică”

Muzeul National de Istorie a Romaniei, Kogainon Films Boston, Massachusetts, SUA si National Geographic Romania au placerea de a anunta evenimentul intitulat “Descifrand mostenirea dacica“, ce va avea loc miercuri, 24 octombrie 2012 a.c , la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, incepand cu ora 16.50 , in Holul Central.

Actiunea structurata in jurul proiectiei filmului documentar “Decoding Dacia” va cuprinde si o conferinta de presa si conferinta publica “Recuperarea mostenirii dacice – bratarile regale de aur de la Sarmizegetusa Regia”, sustinuta de Directorul General al Muzeului National de Istorie a Romaniei, dr. Ernest Oberlä nder-Tarnoveanu.

De asemenea, va fi vernisata o micro-expozitie cu piese exceptionale din patrimoniul MNIR, ce va cuprinde, printre altele, tezaure dacice din aur si argint, monede si bijuterii. Printre exponate se vor numara bratari dacice de aur, stateri de aur de tip Koson, dar si drahme de argint de tip Koson, un tip monetar dacic descoperit recent. Obiectele ce vor fi prezentate in cadrul micro-expozitiei au fost recent recuperate, alaturandu-se, in ultimull 2-3 ani, celorlalte piese din patrimoniul muzeului.

Accesul la eveniment se face pe baza de invitatie si, in cazul reprezentantilor mass-media, prin prezentarea legitimatiei de presa, vizata pe anul in curs, dupa ce in prealabil s-au acreditat la Departamentul PR al MNIR.

Formularul de acreditare, precum si mai multe informatii despre acreditarea presei sunt disponibile pe site-ul MNIR, la adresa: http://www.mnir.ro/evenimente-si-contact-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei/anunturi/item/294-acreditare-presa-formular-si-regulament-eveniment-descifrand-mostenirea-dacica .

Pentru mai multe detalii privind acest eveniment, va rugam sa regasiti in atasament comunicatul de presa privind evenimentul.

Va multumim!

Echipa Dep. de Relatii Publice – MNIR


MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]
Secţia de Relaţii Publice [PR Department]
Calea Victorie nr. 12, cod 030026, sector 3, Bucureşti ROMÂNIA
[12 Calea Victoriei street, postal code 030026, district 3, Bucharest ROMANIA]
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.82.03 (direct), 315.82.07 / int. 1008, 1015
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.70.56 (MNIR secretariat)
E-mail: pr@mnir.ro; pr.mnir@gmail.com

Details

Date:
24 October, 2012
Event Categories:
, ,
Event Tags:
,

Venue

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *