Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Expoziția de bijuterie contemporană „Bijuterii cu stil” a artistei Mihaela Cherciu Muzeul Național al Literaturii Române Str. Nicolae Crețulescu 8 15 ianuarie-10 februarie 2023

15 ianuarie, 2023 - 10 februarie, 2023

Expoziția de bijuterie contemporană „Bijuterii cu stil”
a artistei Mihaela Cherciu

Muzeul Național al Literaturii Române
Str. Nicolae Crețulescu 8

15 ianuarie-10 februarie 2023

Mihaela Cherciu a absolvit Universitatea Națională de Arte București în anul 1998, la secția textile-design vestimentar, și a lucrat atât ca artist independent (tapiserie, pictură), cât și ca scenograf, stilist, în presa de specialitate și, ulterior, ca galerist.

La începutul anului 2015 a înființat Atelierul de Porțelan, (https://www.atelieruldeportelan.ro/;
https://www.facebook.com/atelieruldeportelan
) în cadrul căruia a realizat peste 15 colecții de bijuterii din porțelan, cu care artista a participat la zeci de târguri de design de obiect.
În 2018 și 2021 a câștigat două concursuri de design organizate de Muzeul Național Cotroceni, în cadrul proiectului Centenar Creativ, cu lucrările „Cocarda Junilor” și „Inima României Mari”.
În cadrul expoziției „Bijuterii cu stil”, care va fi deschisă în perioada 15 ianuarie-10 februarie 2023 la MNLR, sediul din strada Nicolae Crețulescu nr.8, veți avea posibilitatea de a descoperi, în cadrul colecției permanente a muzeului, o serie de creații unicat ale artistei, din colecțiile „Bijuterii Arhitectonice” și „Printre Degete”.

Colecția „Bijuterii Arhitectonice” este inspirată de ritmuri și ornamente arhitecturale, mici basoreliefuri de frunze, arcade, spirale și sfere pe care artista le-a descoperit în plimbările sale prin București. Spunem despre multe clădiri vechi din București că sunt adevărate „bijuterii arhitectonice”, dar, din păcate, unele dintre ele au fost lăsate în paragină. Prin colecția sa, artista a hotărât să le scoată din uitare și le-a imortalizat în porțelan.

Colecția „Printre Degete” a fost lansată în aprilie 2019, la Târgul Internațional de bijuterie contemporană AUTOR, și este inspirată din corpul uman. Artista și-a imortalizat în porțelan propria mâna dreaptă, principalul „instrument” cu care creează, și a transpus-o în piese unicat de bijuterie, o evocare a importanței măiestriei artistice.

Details

Start:
15 ianuarie, 2023
End:
10 februarie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map