Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Expoziția dedicată Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2022 Generalul de Divizie Iacob Zadic – Un Erou al Marii Uniri –

1 decembrie, 2022 - 24 ianuarie, 2023

Expoziția dedicată Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2022
Generalul de Divizie Iacob Zadic
– Un Erou al Marii Uniri –
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” anunță deschiderea, în data de 1 decembrie 2022, a expoziției temporare intitulată Generalul de divizie Iacob Zadic, Un Erou al Marii Uniri, la sediul acestuia din strada Mircea Vulcănescu nr. 125-127. Expoziția va putea fi vizitată începând cu 1 decembrie 2022, până la 24 ianuarie 2022.
Pentru a marca în mod special împlinirea a 104 ani de la Marea Unire și formarea României Mari, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” vă oferă ocazia să admirați o serie de obiecte unice prezente în colecțiile muzeului legate de personalitatea celui care a fost Generalul de divizie Iacob Zadic, comandantul Diviziei 8 infanterie în timpul Unirii Bucovinei cu România.
Alături de muzeul nostru se vor afla colaboratorii noștri din cadrul asociațiilor de reconstituire istorico-militară care vor face prezentări și demonstrații conforme cu regulamentele de epocă în vigoare la nivelul anului 1918 ale Armatei Române și ale Gărzilor Naționale Românești.
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, una din cele mai vechi și prestigioase instituții de cultură din domeniul istoriei militare autentice românești este deținătorul unui patrimoniu de specialitate de mare valoare, care cuprinde cea mai mare colecție publică de obiecte legate de istoria marilor personalități și a marilor evenimente istorice legate de istoria Neamului Românesc.

Organizer

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Venue

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” – București
Str. Mircea Vulcănescu nr. 125 - 127
București, București 010819 Romania
+ Google Map