Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Expoziția „Metroul: Mai mult decât ceea ce se vede”, realizată de Asociația Redescoperă Istoria în colaborare cu Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Metropolitană București și Muzeul Municipiului București, poate fi vizionată pe gardul Palatului Suțu!

2 decembrie, 2022 - 16 decembrie, 2022

Expoziția „Metroul: Mai mult decât ceea ce se vede”, realizată de Asociația Redescoperă Istoria în colaborare cu Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Metropolitană București și Muzeul Municipiului București, poate fi vizionată pe gardul Palatului Suțu!
„Realizată în cadrul proiectului „Prin tunelul istoriei metroului bucureștean”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, expoziția cuprinde 21 de panouri cu imagini din arhiva istorică a Agenției Naționale de Presă Agerpres, prin intermediul cărora s-a sintetizat o parte însemnată a istoriei metroului din Capitală.
Organizate după principiul cronologic, imaginile acoperă perioada anilor 1975 – 1994, fiind documentate astfel șantierul construcției metroului din București, inaugurarea Magistralelor I (1979) și II (1986), precum și fabricația și exploatarea ramelor de metrou în subteran. Printre imaginile utilizate se regăsește și cea a ramei de metrou prototip, surprinsă în timpul probelor în stația Izvor în anul 1978.”
Expoziția va putea fi vizionată pe gardul Palatului Suțu în perioada 2 – 16 decembrie 2022.
Mai multe detalii despre proiect, aici – https://www.facebook.com/printunelulistorieimetrouluibucurestean.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizers

Muzeul Municipiului București
Biblioteca Metropolitană București
Arhivele Naționale ale României

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map