Loading Events
 
 

București: expoziția „MIHAI I – UN SECOL DE ISTORIE (1921-2021)”, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Colegii noștri de la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” au deosebita plăcere de a vă anunța inaugurarea expoziției temporare „MIHAI I – UN SECOL DE ISTORIE (1921-2021)”, în ziua de duminică, 24 octombrie 2021, ora 11:00.
Realizarea expoziției-eveniment marchează împlinirea a 100 de ani de la nașterea ilustrului suveran al României, dar, mai ales, legătura deosebită a acestuia cu Armata Română care își aniversează „Ziua Armatei”, în fiecare an, pe data de 25 octombrie.
Această dată reprezintă un moment istoric cu dublă însemnătate pentru poporul român: ziua de naștere a regelui Mihai I și ziua eliberării orașului Carei în al Doilea Război Mondial de sub ocupația trupelor ungare și germane.
Deschiderea expoziției va fi însoțită de demonstrații de reconstituire istorică realizate de către Asociațiile „6 Dorobanți” și „Tradiții Ostășești” ce se vor desfășura pe parcursul întregii zile de 24 octombrie 2021.
Expoziția cuprinde imagini și obiecte personale și generice aflate în patrimoniul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” ce deține unele dintre cel mai vechi și dezvoltate colecții de fotografii, documente, uniforme, armament, atelaje și piese de harnașament, ordine și medalii, sculpturi, precum și colecții mai puțin numeroase, dar la fel de valoroase, de obiecte personale și obiecte prețioase ce vor putea fi vizionate cu această ocazie.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 24 octombrie – 31 decembrie 2021.
În zilele de 24 și 25 octombrie intrarea la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” este liberă.
Adresa Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” este: str. Mircea Vulcănescu nr. 125-127, sector 1, București.

Details

Start:
24 October
End:
31 December
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”

Venue

Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I” – București
Str. Mircea Vulcănescu nr. 125 - 127
București, București 010819 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *