Loading Events
 
 
Duminică, 24 octombrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
50 de lei/participant.
Maximum 12 participanți per grupă.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro cu mesajul: “Reflecții de toamnă în acurelă și colaj” unde vă rugăm să menționați numele și grupa de vârstă a participanților.
În timp ce afară frunzele de toamnă arzătoare aproape că dispar, atelierul muzeului este aprins de culoare. Duminica aceasta copiii vor realiza peisaje desprinse din zilele calde și plăcute de toamnă, care par să treacă atât de repede.
Însă arta ne va ajuta să le păstrăm vii. În întâlnirile trecute, copiii au studiat la muzeu teoria culorilor și roata culorilor. Iata-ne acum în anotimpul rece, dar al cărui culori sunt calde. Deși vremea de afară e rece, mulți au sentimentul de confort în acest anotimp. Să fie și culorile cele care ne influențează?
Transpunând în lucrări de artă sentimentele ce ne încearcă atunci când privim pădurile de pini sau de mesteacăni sau apusurile de toamnă încărcate de roz, galben și portocaliu, vom practica amestecarea vopselei de acuarelă cu acrilic.
Din vopsea vom crea texturi similare celor ale scoarțelor de copaci (mesteacăni, stejari, fagi), folosind o varietate de linii.
În aventura noastră din muzeu vom explora lucrări din care vom extrage tehnici, compoziții, forme și palete de culori pentru a le folosi în propriile creații.
Ajungând în fața lucrării Ancăi Mureșan vom observa cromatica, nuanțele folosite și aplicate sub formă de puncte – metodă pe care o vom putea folosi atunci când pictăm frunzele copacilor; lucrarea “Iluminație” a lui Victor Man ne arată cum putem reda prin contrast jocurile de lumini într-o grădină înverzită (aceleași jocuri de lumini vor exista și în peisajul nostru de toamnă, însă în culori calde);
”Amurgul” lui Florin Mitroi de la etajul doi ne transpune exact într-un peisaj de toamnă abstractizat, unde dacă ne folosim imaginația putem vedea o pădure înaltă, luminată de un roz stins al cerului.
Cu dealul lui Horia Bernea ARTventurierii sunt familiari, așadar vom juca un joc pentru a ne imagina cum timpul merge înainte sau înapoi trecând prin toate anotimpurile în lucrarea intitulată “Deal”. Ce se schimbă și ce rămâne la fel?
Vorbind despre abstractizare, putem vedea în geometria din lucrarea “Din prima ceată” a lui Gheorghe Berindei ramuri de copac ce se împletesc într-o simetrie perfectă.
La final vom crea propriul peisaj de toamnă pictând cu acuarele și acrilice, de asemenea vom folosi și tehnica colajului. Recomandăm ca participanții să fie îmbrăcați lejer și comod, cu haina de artist care poate fi murdărită fără probleme de acrilice.
Vă așteptăm cu drag în această duminică la muzeu alături de micuți. Aceștia vor lucra cu Ana Olivia Lăzărescu.
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale.

Details

Date:
24 October
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *