Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Muzeul dr. Nicolae Minovici vă invită să descoperiți expoziția tematică „În ritmul vieții. Laura Măgală – Pictură”

4 aprilie - 3 mai

Muzeul Municipiului București vă invită să descoperiți expoziția tematică „În ritmul vieții. Laura Măgală – Pictură”. Expoziția se va putea vizita în perioada 4 aprilie – 3 mai 2024 în Sala de conferințe a Muzeului dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1), în timpul programului de vizitare al muzeului (miercuri – duminică, 10.00-18.00).
Vernisajul expoziției, curatoriată de Laura Măgală, va avea loc în ziua de joi, 4 aprilie 2024, la ora 18.00, în Sala de Conferințe a Muzeului dr. Nicolae Minovici.
Accesul la vernisaj este gratuit.
„Sunt întrebată deseori ce pictez și în primul rând mi-am dat răspunsul mie: pictez oameni și fapte.
Acest proiect este deschizător al drumului meu ca artist vizual, practic va fi prima expoziție personală.
Expoziția este despre starea de a fi prezent și simplitatea acțiunilor noastre, acum când timpul zboară repede și nu știm când trece ziua, săptamâna, luna și anii.
În ritmul vieții este o poveste despre fascinația și legătura dintre om și natură, ea se petrece pe malul Oltului, peisajele sunt inspirate din natură și personajele imaginate, prin urmare caut să transmit o stare despre normal, fără grabă, fără planificări mărețe, atunci când totul se întâmplă, trăiești prezentul și te regăsești în acțiunile pe care le faci zilnic.
Mirajul peisajelor de pe malul Oltului, apa care curge și pescarii cu răbdarea lor de fier, m-au făcut să reflectez asupra faptelor care se desfășoară lângă mine și să cred în energia locului ca fiind acasă și ce simbolizează “aici la mine, la Olt”, aici reprezentând locul unde eu trăiesc și creez lucrările mele.
Mă întreb care este ritmul acțiunilor mele și urmăresc în același timp în jurul meu la ceilalți oameni apropiați mie cum își împart timpul într-o zi. Doresc să chestionez tumultul și aglomerația, astfel mă întreb de ce alergăm atât și în ce direcție ne grăbim. Când mai avem timp pentru noi?
Mă uit la trecutul nostru apropiat și aud des că era mai bine înainte noastră, deoarece nu era așa mare stresul cotidian, oameni erau mai sănătoși. Ce făceau bunicii mei când se relaxau, dar ei când aveau timp personal sau când petreceau timp de calitate în familie. Nu cumva suntem toți o apă și un pământ? Sunt nevoile noastre aceleași de mii de ani?” Laura Măgală

Details

Start:
4 aprilie
End:
3 mai
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/901524765005811

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Muzeul dr. Nicolae Minovici – Muzeul Municipiului București
Str. Dr. Nicolae Minovici nr.1
București, București 013712 Romania
+ Google Map