Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Muzeul Național al Literaturii Române vă invită duminică, 16 ianuarie 2022, de la ora 13.00, în Sala Perpessicius, Strada Nicolae Crețulescu 8, la evenimentul „Molière în cultura română”, o retrospectivă a punerilor în scenă a pieselor dramaturgului francez alături de actorii, regizorii și scenografii invitați de Diana Mihailopol, moderatoarea evenimentului.

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită duminică, 16 ianuarie 2022, de la ora 13.00, în Sala Perpessicius, Strada Nicolae Crețulescu 8, la evenimentul „Molière în cultura română”, o retrospectivă a punerilor în scenă a pieselor dramaturgului francez alături de actorii, regizorii și scenografii invitați de Diana Mihailopol, moderatoarea evenimentului.
În 2022, se împlinesc 400 de ani de la nașterea scriitorului francez Molière, numele său adevărat fiind Jean-Baptiste Poquelin, botezat la 15 ianuarie 1622. Inițiator al propriei companii de teatru la vârsta de doar 20 de ani, cunoscut pentru piesele „Tartuffe” și „Mizantropul”, Molière este creatorul unui nou mod de a scrie comedie. A fost, de asemenea, actor, urcând pe scenă până în ultima zi a vieții sale, la 17 februarie 1673.
Invitați: Manuela Ciucur, Valentin Teodosiu, Mihai Gruia Sandu, Iuliana Vâlsan, Rodica Mandache, Dragoș Galgoțiu.
Intrarea este liberă, iar accesul se face pe baza unei rezervări la programe@mnlr.ro sau printr-un mesaj pe WhatsApp la 0736.598.451 (Gabriela Toma). Participanții trebuie să prezinte la intrare dovada certificatului verde.

Details

Date:
16 January
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *