Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Târg cu tâlc. Mărțișorul, simbol al Primăverii la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” 27 februarie – 8 martie 2023

27 februarie - 8 martie

Târg cu tâlc…Mărțișorul, simbol al primăverii

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” ducem tradiția mai departe!

Începând cu 27 februarie 2023 vă așteptăm la târgul tradițional de început de primăvară,Târg cu tâlc…Mărțișorul, simbol al primăverii. Vă veți întâlni cu una dintre cele mai vechi și mai cunoscute tradiții ale popoarelor balcanice, inclusiv ale poporului român: tradiția Mărțișorului.

Inclus pe 6 decembrie 2017 în Patrimoniul Mondial UNESCO, Mărțișorul este sărbătorit la Muzeul Satului printr-un târg al meșterilor populari. Veniți să vedeți meșteri care dau viață celui mai îndrăgit obiect al primăverii prin metode tradiționale, însuflețind lemnul, sticla, țesăturile sau semințele de diferite feluri. Flăcăii vor putea pleca acasă cu o fărâmă de tradiție, pe care să o ofere mândrelor în prag de primăvară și la început de an agricol, ca să aibă un an îmbelșugat.

Târgul se va desfășura în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” și va fi deschis de luni până duminică, între orele 9:00 – 17:00, până pe data de 8 martie 2023.

Vă așteptăm cu drag !

Detalii

Începe:
27 februarie
Se termină:
8 martie
Eveniment Categories:
,

Organizator

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare