Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: tur ghidat în expoziția „O istorie uitată. Sindicatul Artelor Frumoase din România”, Muzeul Național de Artă al României, 12 februarie 2023

12 februarie, 2023

🟢 Nu ați vizitat încă expoziția „O istorie uitată. Sindicatul Artelor Frumoase din România”?
📢Vă așteptăm la primul tur ghidat susținut de curatoarea expoziției, Alina Petrescu, în data de 12 februarie, începând cu ora 16:00.
• Expoziția este dedicată unor nume mari ale scenei artistice interbelice care au fondat primele asociații profesionale din România si care au încercat să definească specificul național românesc în pictură și sculptură. La polul opus artiștilor avangardiști care priveau către viitor și spre evoluția societății moderne, artiștii tradiționaliști se îndreptau către spațiul mioritic, rustic și conservator. Subiectele lor de predilecție erau satul românesc, țăranul, arta populară și folclorul autohton.
• Ion Theodorescu-Sion se află printre artiștii care au făcut parte din mișcarea tradiționalistă, căutând cu fervoare să valorifice mediul rural și să definească specificul național. În lucrarea „Compoziție în sat” (1920-1924) din imagine, Theodorescu-Sion reprezintă femei îmbrăcate în costum popular în timp ce se odihnesc. Pozițiile corpurilor sunt studiate și arată aproape teatral. Nici un element nu pare să indice realitatea socială dură a acestor femei care munceau din greu. Artistul a ales să redea o imagine idilică a satului în detrimentul realității care însemna sărăcie și foamete.
Sunteți curioși să aflați mai multe?
Vă așteptăm la ghidaj!
/ / /
🚩Accesul în expoziție se face prin strada Știrbei Vodă nr. 1 (aceeași intrare ca pentru Sala Auditorium).
Prețul unui bilet este de 20 lei/10 lei/5 lei.

Details

Date:
12 februarie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo?fbid=571598701663241&set=a.562620802561031

Organizer

Muzeul Național de Artă al României – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București, București 010063 Romania
+ Google Map
View Venue Website