- This event has passed.
București: workshop-ul „Digital techniques and tools for better promoting the archaeological heritage”, 23 septembrie 2022
23 septembrie, 2022
Dragi prieteni,
Vă invităm să participați la workshop-ul „Digital techniques and tools for better promoting the archaeological heritage” .
Evenimentul va avea loc vineri, 23 septembrie, ora 12, la sediul Muzeului Național de Istorie a României, corp Stravopoleos, etaj II, sala Mihai Viteazu. Accesul se face prin intrarea B a muzeului, situată în strada Poștei.
Atelierul face parte din activitățile proiectului de mobilități pentru educația adulților, nr. ref. 2021-1-RO01-KA121-ADU-000008680.
Proiectul este implementat de către Muzeul Național de Istorie a României în perioada 1 septembrie 2021 – 30 noiembrie 2022, fiind finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus +, KA 1, cu suma de 57.830 Euro.
Acest proiect presupune efectuarea de mobilități pentru angajații și voluntarii MNIR:
1. Stagii de job shadowing pentru 10 participanți, în muzee din Uniunea Europeană, pe domeniul educației muzeale;
2. Cursuri structurate, pentru 16 participanți, cu durata de șase zile, în domeniul metodelor și instrumentelor digitale/ICT utilizate pentru educația adulților/comunicare în context muzeal.
Workshop-ul din săptămâna aceasta va avea drept scop diseminarea cunoștințelor acumulate în domeniul instrumentelor digitale de către membri care au parcurs cursurile respective în perioada aprilie–mai 2022.
Astfel, atelierul „ Digital techniques and tools for better promoting the archaeological heritage” își propune să prezinte într-o formă interactivă modalități de utilizare a unor serie de aplicații dedicate creării, editării și diseminării de conținut digital pentru activități din domeniul cultural și muzeal, cu specială privire pentru promovarea patrimoniului arheologic.
Cu această ocazie participanții vor putea să interacționeze cu instrumentele pentru crearea, editarea și utilizarea de fotografii și videoclipuri, dar și realizarea unor prezentări, precum și cum să folosească rețelele sociale pentru a dezvolta, crea tururi virtuale, prezentări (comunicări), ateliere de educație muzeală, dar și pentru a promova activități din domeniul cultural sau muzeal, cu atenție specială pentru promovarea patrimoniului arheologic.
Vă așteptăm!