- This event has passed.
București: ARTISTIC REHAB: creativitatea începe în întuneric
3 noiembrie, 2018 @ 20:00 - 21:00 EET
/RO: ARTISTIC REHAB: creativitatea începe în întuneric
Când: sâmbătă, 3 noiembrie 2018
Ora: 20:00, Auditorium MNAC
Intrarea la eveniment este liberă, performance-ul durează 40 de minute, iar muzeul pune la dispoziția participanților toate instrumentele și materialele necesare.
Rezervările se fac la adresa performance@mnac.ro.
Majoritatea profesorilor, mentorilor, părinţilor ştiu cum să desființeze un artist, nu cum să-l „asambleze”, să-l construiască, să-l hrănească. În școli și în universități multe talente sunt descurajate de incapacitatea de a se conforma la o normă. Mulți artiști rușinați de „lipsa” lor de talent se retrag către activități mai comerciale – editori în loc de scriitori, producători de film în loc de regizori, artiști comerciali în loc de artişti cu A mare; se îndepărează de marele lor vis. Creativitatea trebuie eliberată de parametrii societății ambițioase a artei cu A mare. Altfel, ajungem să ne simțim rușinați de curiozitățile și explorările noastre sociale, sexuale și spirituale.
Irina Moscu propune o călătorie personală în care fiecare participant are timp să descopere și să chestioneze limitele propriei exprimări. Pentru asta, artista oferă, la propriu, un spațiu liber de greșeli, liber de judecată și liber de constrângeri.
Irina Moscu este scenograf și arhitect. Ea creează decoruri arhitecturale kinetice sculptate cu lumină și videoproiecții pentru teatru, teatru-dans, operă, film, concerte, evenimente și prezentări de modă. Primele ei proiecte au fost în sfera teatrului independent. Acum paleta sa s-a extins și în mediul public. Irina a câștigat numeroase premii și nominalizări, inclusiv premiul Ordinului Arhitecților pentru cea mai bună scenografie în cadrul Anualei de Arhitectură București.
//
ARTISTIC REHAB face parte din Programul de Arte Performative al MNAC și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Teritorii Libere este o platformă de producție și susținere a artiștilor tineri de avangardă, români și internaționali, care dezvoltă practici prototip de performance/live art. Ea este coordonată de Ioana Păun și continuă să se extindă. Dacă aveți propuneri și idei, le așteptăm la performance@mnac.ro.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
//
Accesul cu automobilul se face pe porțile A1 (intrarea de la Senat) și B3 (intrarea dinspre muzeu), iar ieșirea se face pe la intrarea în muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.
Pentru a ajunge mai ușor la muzeu, folosiți acest pin pe hartă:
Muzeul Național de Artă Contemporană
București 030167, România
https://goo.gl/maps/vZoZusiePi62.