- This event has passed.
București: Idei în Agora: William Totok în dialog cu Sorin Antohi
20 noiembrie, 2018 @ 18:00 - 19:00 EET
Muzeul Municipiului București vă invită la Idei în Agora cu tema „Minoritatea germană din România în perioada interbelică și în cea comunistă”.
William Totok va fi în dialog cu Sorin Antohi, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), marți, 20 noiembrie 2018, ora 18.00.
Scriitor și publicist, William Totok este, alături de Dieter Schlesak, unul dintre cei mai lucizi analiști ai istoriei recente și prezente a germanilor din România. În același timp, el este unul dintre cei mai buni cunoscători ai acelorași perioade din istoria României în ansmablu, pe care o urmărește în detaliu până la zi. Dialogul nostru va aborda în primul rând perioada interbelică și perioada comunistă, concentrându-se pe mai multe aspecte: cultura, politica, literatura, represiunea. Două studii de caz vor fi tratate mai în detaliu: Grupul de Acțiune Banat și Franz Xaver Kappus (timișorean cu o biografie transnațională fascinantă, readus în actualitate la noi printr-un roman al său publicat recent la Editura Muzeului Național al Literaturii Române într-o ediție bilingvă).
Sorin Antohi (n. 1957) este istoric al ideilor, eseist și traducător. Membru în Academia Europaea. A inițiat și coordonează seria Idei în Agora. Mai multe informații la www.sorinantohi.org.
Idei în Agora / Ideas in the Agora este un program dedicat analizei spiritului public. A fost inițiat de Sorin Antohi și susținut de Adrian Majuru. Este conceput, planificat și găzduit de Sorin Antohi. Realizat de Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Orbis Tertius / A Treia Lume. Întâlnirile au formate diferite (dialoguri, conferințe, colocvii, seminarii, dezbateri publice etc.), propunând un dialog între curente, mișcări, personalități, viziuni despre lume, teorii, ideologii aflate în consens, rezonanță, tensiune ori conflict. Întâlnirile sunt filmate și transmise prin live streaming, fiind apoi arhivate la www.sorinantohi.org (unde se arhivează deasemenea afișele și pliantele) și https://www.youtube.com/channel/UCv5R2xEgA_M5nzwIUGl8kcQ.
Intrare 10 lei. Prețul biletului include vizitarea „Muzeului Vârstelor” în termen de 30 zile.