Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Buzău: Expoziția tactilă, MUZEUL DIN CUTIE

11 decembrie, 2018 - 21 decembrie, 2018

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, bld. Nicolae Bălcescu, nr. 50, jud. Buzău, reprezentată legal de către dr. Daniel Costache în calitate de Manager, anunță implementare programului ”MUZEUL DESCHIS”.
Programul se adresează persoanelor cu dizabilități locomotorii și cu deficiențe de vedere și este lansat în premieră de către instituția noastră, fiind unul dintre primele de acest gen din țară. Cu acest prilej vor fi lansate două expoziții speciale, prin intermediul cărora ne propunem să accesibilizăm colecțiile muzeului nostru și către categoriile de public defavorizat.
Expoziția tactilă, MUZEUL DIN CUTIE, este compusă din 50 de obiecte, provenite din achiziții, donații și replici la scară realizate de către elevi ai Liceului de Arte ”Margareta Sterian” Buzău. Expoziția este organizată cu respectarea tematicii colecțiilor deschise spre vizitare publicului larg.
Expoziția VR (virtual reality) MUZEUL HIGHTECH, realizată în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău oferă posibilitatea de a experimenta într-o nouă manieră mesajul cultural-educativ al muzeului. Această expoziție vine în întâmpinarea atât a persoanelor cu dizabilități locomotorii, dar și a tuturor celor care doresc să experimenteze tehnologia de ultimă oră aflată în slujba instituției muzeale.
Lansarea programului ”Muzeul deschis” va avea loc marți, 11.12.2018, ora 10.00, la sediul Muzeului Județean Buzău, bld. Nicolae Bălcescu, nr. 50.

Detalii

Începe:
11 decembrie, 2018
Se termină:
21 decembrie, 2018
Categorie Eveniment:

Organizatori

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Muzeul Județean Buzău

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Buzău
B-dul Nicolae Bălcescu nr. 50
Buzău, Buzău 120360 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare