- This event has passed.
Cluj-Napoca: Basme vechi și basne noi la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, 17 aprilie, versiunea ”kids friendly”
17 aprilie, 2019
Vă mulțumim pentru felul în care primiți de fiecare dată ”Textele bune”. Noi le lansăm și se pare că mereu ajung exact la inimile cui trebuie, pentru că interesul și răspunsurile voastre ne copleșesc. Am vrea să putem să vă facem pe toți părtași la experiența asta, dar, din păcate, spațiul nu ne permite. (Iar pentru noi știți că spațiul este esențial pentru poveste.) Însă vestea cea mai bună este că măcar mai putem aduce poveștile pentru încă 200 dintre cei care ar dori să le audă.
Am hotărât să repetăm spectacolul miercuri, 17 aprilie, de la ora 19.00. Și, de data asta, datorită nedumeririlor voastre legate de imposibilitatea copiilor de a lua contact cu aceste basme vechi, vom face un mic retuș, o concesie privind unele expresii, în așa fel încât, da, să vă puteți aduce și copiii. Așadar, dacă în 15 aprilie e versiunea ”16+”, în 17 aprilie e versiunea ”kids friendly” ( 99% la fel, dar sunt scoase câteva expresii nepotrivite pentru copii).
Despre ce va fi vorba? Vom fi destul de zgârciți cu vorbele, ca de obicei. Preferăm să lăsăm ca experiența autentică din seara zilei de 17 aprilie să vorbească în locul nostru.
Și totuși, poate ajută câteva definiții. 🙂
SOLOMONÁR, solomonari, s. m. (Pop.) 1. Astronom care prevestește vremea și face calendare. 2. Înțelept sau magician, după credințele populare, cu puteri supranaturale, care poate provoca sau împiedica diverse fenomene naturale; p. gener. vrăjitor. [Var.: (reg.) șolomănár s. m., șolomonár s. m.] – Solomon (n. pr.) + suf. -ar.
BÁSNĂ, basne, s. f. (Înv.) Povestire, relatare mincinoasă, scornită, falsă; băsnire. – Din sb. basna. Cf. bg. basnea.
Solomonari cu vorbe: Ionuț Caras, Matei Rotaru, Cosmin Stănilă și Radu Dogaru
Solomonar cu cântic: Bogdan Rakolcza
Mulțumiri speciale autorului cărții Pupăza din Morții Tei, Gabriel Dumitriu, pentru ajutor și basne noi.
Durata spectacolului: 1h, 40 minute (fără pauză)
Preț bilete: 40 RON / preț întreg, 20 RON / cu reducere (elevi, studenți, pensionari). Numărul biletelor cu preț redus este limitat, deci grăbiți-vă! 🙂
Rezervările se pot face de luni până vineri, între orele 9-15, la nr. de telefon 0752108723 (Diana Piru, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei).
Biletele (inclusiv cele reținute pe baza rezervărilor) se pot achiziționa doar de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, etajul 1 (intrarea în expozițiile muzeului), după următorul orar:
Luni: închis
Marți, joi, vineri, sâmbătă, duminică: 10 – 16
Miercuri: 12 – 18
Biletele reținute prin rezervare trebuie ridicate până marți, 16 aprilie, ora 16.00. Biletele rezervate și neridicate, până la această dată, se anulează și se vor pune în vânzare la intrarea la spectacol, alături de biletele rămase nevândute. Vă vom anunța pe parcurs despre stadiul rezervărilor și despre stadiul biletelor rămase. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru interes și vă așteptăm la o seară de poveste.
Mulțumiri!