- This event has passed.
Cluj-Napoca: Concert ecumenic de Paști „Eu sunt Învierea!”.
16 aprilie, 2019
CONCERT ECUMENIC DE PAȘTI
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Corala Voci Transilvane a Direcției Casei Municipale de Cultură din cadrul Centrului de Cultură Cluj-Napoca (Serviciul Public de Administrare a Obiectivelor Culturale) vă invită marți, 16 aprilie 2019, ora 18,30, la Concertul ecumenic de Paști „Eu sunt Învierea!”.
Evenimentul va avea loc în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21)
Acest eveniment concertistic este organizat în cadrul ediției XIV a Microstagiunii pascale Cântăm Învierea Ta Doamne, tradițională manifestare cultural-artistică a Coralei Voci Transilvane condusă de dirijorul Adrian Corojan.
Menționăm în mod special, prezența în concert, a invitatelor noastre: mezzosoprana Melinda Duffner și pianista Natalia Constantin, care vor aduce un plus de sensibilitate și culoare muzicală.
Publicul va avea ocazia să trăiască momente de înălțare sufletească, ascultănd lucrări corale religioase, din repertoriul românesc și universal, specifice acestei perioade de pregătire, medidație și rugăciune.
Vă invităm la o serată muzicală, plină vibrație și trăiri emoționale, ce ne va pregăti sufletele pentru Marea Sărbătoare a Învierii Domnului.
***
Activitatea Coralei Voci Transilvane este susținută de Consiliul Local și Primăria municipiului Cluj-Napoca, de Sindicatul Liber al Învăţământului Preuniversitar Clujean și de Asociaţia Culturală Voci Transilvane.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu etnografic din România. A fost constituit în anul 1922 și a început să funcționeze, oficial, din 1 ianuarie 1923. Este primul muzeu românesc înființat pe baza unui program științific, la a cărui alcătuire au contribuit mari specialiști ai epocii. Clădirea în care se află sediul administrativ al Muzeului Etnografic al Transilvaniei a luat numele principalei săli din incinta edificiului, denumită „Reduta” (de la fr. redoute = sală de dans).