Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj Napoca: expoziția Turcii și tătarii din Dobrogea. Amintiri

19 aprilie @ 05:23 EEST

Turci Tatari

Vernisaj expoziție despre turci și tătari, organizată de Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj Napoca, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Institutul de Turcologie și Studii Central-Asiatice (UBB)

Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj Napoca, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Institutul de Turcologie și Studii Central-Asiatice, organizează expoziția Turcii și tătarii din Dobrogea. Amintiri. Vernisajul va avea loc pe data de 12 februarie ora 12, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, strada Memorandumului, nr. 21, Cluj Napoca.

Expoziţia conţine 32 de fotografii, provenind din colecţii personale ale membrilor celor două comunităţi, turcă şi tătară din Dobrogea.

Tema expoziției, după cum o sugerează și titlul, este o istorie în imagini a celor două comunități, așa cum se regăsește în arhivele de familie – practic, o istorie a vieții private a unor destine de familie sau individuale care, fiecare în parte, surprind evenimente, perioade așa cum au fost ele trăite de membrii comunității. Fotografiile redau momente din viața de familie a celor două comunități – nuntă, circumcizie, înmormântare – dar și aspecte care țin de cultura, religia și modul de petrecere a timpului liber. Din punct de vedere cronologic, fotografiile cuprind segmentul dintre începutul secolului al XIX-lea, până la începutul secolului XX.

Cu ocazia vernisajului vor susține prelegeri, prof. univ dr., Călin Felezeu, vice-președinte ITSCA și cercetător ISPMN Adriana Cupcea.

Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 28 februarie 2015.

Vă așteptăm!

Președinte ISPMN

dr. Istvan Horvàth

Details

Date:
19 aprilie, 2024
Time:
05:23 EEST
Event Category:
Event Tags:
, ,