- This event has passed.
Cluj-Napoca: Festivalul „Traista cu povești” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei
16 martie, 2019 - 17 martie, 2019
FESTIVALUL „TRAISTA CU POVEȘTI”
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Asociația Firul Ariadneivă invită la Festivalul „Traista cu povești”, eveniment multicultural care celebrează în Cluj-Napoca Ziua Mondială a Povestitului (World Storytelling Day).
Copiii sunt așteptați la cea de-a șasea ediție a festivalului să asculte basme, să deseneze, să decupeze sau să modeleze în cadrul atelierelor de lucru manual, să participe la concursuri de desenat personaje din basme tradiționale, la ateliere creative, să vizioneze proiecții de diafilm etc.
În traista noastră cu povești veți descoperi basmele tradiționale românești, dar și ale altor popoare: scandinav, polonez, rus și francez. Și, desigur, lansări și prezentări de carte cu participarea autorilor, scriitori și desenatori.
Tema festivalului din acest an este Eroii basmelor: zâne, zmei, balauri, animale năzdrăvane și alte personaje de poveste.
Evenimentul va avea lor sâmbătă 16 martie și duminică 17 martie, între orele 10-18, la Palatul Reduta – sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).
Detalii și rezervări: Gabriela Barbu – director festival – tel. 0745 422 400.
Vă așteptăm cu drag!
***
Asociația Firul Ariadnei promovează și susține valori culturale tradiționale și de creație artistică prin programe educaționale și de recreere în cadrul unor evenimente sociale.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) este primul muzeu etnografic din România. A fost constituit în anul 1922 și a început să funcționeze, oficial, din 1 ianuarie 1923. MET îşi asumă un rol important în educarea culturală a diverselor categorii de public, folosind mijloacele caracteristice muzeologiei moderne. Suntem preocupaţi de implicarea în viaţa socială şi culturală a comunităţii prin dezvoltarea unor programe educaţionale care se adresează elevilor, în general, şi copiilor asistaţi în diferite centre, în special. Aceste activităţi de pedagogie muzeală, complementare procesului de învăţământ asigurat de instituţiile şcolare, vor consolida legăturile dintre grupurile de copii şi muzeu, spaţiile muzeale devenind un loc plăcut pentru desfăşurarea activităţilor acestora.
<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmuzeul.etnografic.al.transilvaniei%2Fposts%2F2307259015986342&width=500″ width=”500″ height=”631″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>