Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită să participați la lansarea cărții „Literatură tradițională din Nord” de Andrei Moldovan

29 martie, 2018 @ 12:00 - 13:00 EEST

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj și Editura Charmides, vă invită să participați JOI, 29 MARTIE 2018, de la ora 12.00, la sediul central al instituției (str. Memorandumului nr. 21) la lansarea cărții Literatură tradițională din Nord, de Andrei Moldovan.

Participă: Irina Petraș, Ion Cuceu, Vasile Filip, Menuț Maximinian, Tudor Sălăgean

Recită: Ileana Negru

Cântă: Gavril Țărmure

 

Ampla culegere Literatură tradiţională din Nord, realizată de-a lungul a cinci decenii, a antrenat aproape 300 de culegători şi puţin sub 700 de informatori din generaţii diferite. Au fost investigate peste 100 de localităţi din şapte judeţe din nordul Transilvaniei, de-a lungul anilor. Producţiile tipărite în volumele de faţă, în urma unei selecţii, reprezintă ceva mai bine de jumătate din materialul cules, depus acum la Arhivele Naţionale – Filiala Bistriţa-Năsăud (Fondul Andrei Moldovan), la dispoziţia celor interesaţi.

Culegerea de faţă este dovada vie a unei unităţi spirituale a românilor din această parte a ţării, a bogăţiei valorilor artistice create într-o mare diversitate şi mereu surprinzătoare frumuseţe, într-o limbă arhaică suplă, nuanţată şi marcată de un inepuizabil potenţial creativ.

Detalii

Dată:
29 martie, 2018
Oră:
12:00 - 13:00 EEST
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj-Napoca
Palatul Reduta, Str. Memorandumului nr. 21
Cluj-Napoca, Cluj 400114 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare