Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj_Napoca: expoziţia de pictură „SURGHIUN”, expoziția de debut a tânărului artist plastic Constantin Vulturar

7 septembrie - 3 octombrie

Dragi prieteni ai Muzeului Mitropoliei Clujului,
Ultimele două decenii au consemnat o binevenită și necesară aplecare asupra durerosului subiect al spațiului concentraționar din timpul regimului comunist, o „lume” a durerii, abuzului, traumei și distrugerii programatice a unei elite (politice, militare, economice sau religioase) devenită incomodă pentru noua orânduire. Alături de numeroasele volume dedicate cercetării istorice, arhivistice, psihologice sau penale a subiectului închisorilor comuniste, arta nu a rămas nici ea insensibilă, pictura, sculptura, grafica, dramaturgia sau muzica transpunând pe note, în culori sau replici drama trăită de sutele de mii de deținuți politici.
Muzeul nostru are bucuria de a vă invita, joi, 7 septembrie 2023, începând cu ora 17.00, la vernisajul expoziţiei temporare de pictură „SURGHIUN”, expoziție de debut a tânărului artist plastic Constantin Vulturar, student în anul II la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca. Cuprinzând cincisprezece lucrări de pictură și două lucrări de sculptură, dedicate tocmai spațiului carceral din România primelor decenii ale regimului comunist, expoziția va fi deschisă publicului clujean în perioada 7 septembrie – 3 octombrie 2023.
Cu prilejul vernisajului, alături de Constantin Vulturar, autorul lucrărilor, îi vom avea ca invitați și vorbitori pe Arhim. Lect. Univ. Dr. Simeon Pintea, Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, pe Lect. Univ. Dr. Sorin Albu, cadru didactic al Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și pe curatorul acestei expoziții, Dr. Paul Ersilian Roșca, directorul Muzeului Mitropoliei Clujului.
Vă invităm să ne fiți alături cu prilejul vernisajului de joi, 7 septembrie 2023, sau să ne treceți pragul pe tot parcursul lunii septembrie, lucrările rămânând expuse pentru toți oaspeții noștri până în 3 octombrie 2023!

Detalii

Începe:
7 septembrie
Se termină:
3 octombrie
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/photo?fbid=701785708656784&set=a.475844384584252

Organizator

Muzeul Mitropoliei Clujului – Colecţia muzeală a Mitropoliei Ortodoxe Cluj
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Mitropoliei Clujului – Colecţia muzeală a Mitropoliei Ortodoxe Cluj
Piaţa Avram Iancu nr. 18, et. 2
Cluj-Napoca, Cluj 400117 Romania
+ Hartă Google