Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Conferința de Joi: „Când arhitectura vorbește” – „L’Architecture parlante cu Dan Lăcătuș | Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu

9 octombrie, 2023 @ 08:00 - 17:00 EEST

Asemenea muzicii, care este ritmul rezultat din punct-contrapunct, arhitectura este ritmul ce se naște din opoziția gol-plin, umbră și lumină, repetiție și pauză. Joia aceasta, la Palatul Suțu, încercăm să descifrăm legătura dintre funcționalitate și expresia obiectului arhitectural. Vom vorbi despre modalități ingenioase de folosire a materialelor și resurselor locale, precum și despre arhitectura identitară.
Conferința este realizată în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei și se va desfășura în limba franceză, joi, 12 octombrie 2023, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2).
________
Dan Lăcătuș este specialist al Ministerului Culturii în domeniile restaurare arhitectură, inginerie-consolidare și restaurare structuri istorice. Implicat în urmărirea și coordonarea restaurării la: Ateneul Român, Biblioteca Central Universitară, Arcul de Triumf, Hotel Continental, Palatul Regal, Caru’ cu Bere, Hotel Cișmigiu, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Țăranului Român, Mănăstirea Plumbuita, Biserica Sf. Elefterie Vechi, Biserica Foișor, Biserica cu Sfinți, complexul medieval Golești și a multor monumente de clasa „A” și „B” din București și din țară. Autor a numeroase articole despre restaurare clădiri, critică de artă, antropologie, ilustrație de carte.
Coordonator conferință: conf. univ. dr. Cătălin D. Constantin
Preț bilet: 10 lei

Details

Date:
9 octombrie, 2023
Time:
08:00 - 17:00 EEST
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/6521547714609621/

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map