Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Constanța: Conferința „Conservarea și reactivarea patrimoniului construit” la Muzeul de Istorie și Arheologie

9 iunie, 2018

Conferința „Protecția și promovarea patrimoniului construit Art Nouveau” aduce în atenția publicului exemple internaționale de revitalizări ale unor clădiri Art Nouveau emblematice, punând în discuție provocările ridicate de salvarea acestora și reintegrarea lor în viața comunității.

Conferința este de un deosebit interes pentru Constanța, în contextul includerii Cazinoului în programul 7 Most Endangered, pentru că aduce în discuție exemple de bune practici la nivel european și oferă ocazia publicului să intre în dialog cu experți internaționali:
> arh. Barbara van der Wee – restaurator al Muzeului Horta din Bruxelles, câştigătoare a Premiului European pentru Patrimoniu Cultural / Europa Nostra în 2014;
> arh. Viktorija Aladžić – implicată în includerea Sinagogii din Subotica în programul 7 Most Endangered;
> Joep de Roo şi Ionuț Țața – antreprenori și consultanți pentru accesarea de fonduri europene, cu proiecte în România și Europa.
> Moderatorii dezbaterii, arh. Irina Iamandescu – director pentru Patrimoniu Imobil al INP şi preşedinte ICOMOS România și arh. Eugen Pănescu – membru Architects Council Europe, coordonator arie tematică Baukultur, vor coordona discuţiile despre protejarea patrimoniului construit, dezvoltarea durabilă şi modurile în care patrimoniul poate contribui la creșterea economică, coeziunea socială și dezvoltarea sustenabilă.

>> Locul de desfăşurare este Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa, începând de la ora 10:00

>> Participarea este gratuită pe baza înscrierii https://bit.ly/2LkOvz8

În Constanţa, în perioada 9 – 17 iunie 2018 va avea loc şi prima itinerare a expoziţiei în aer liber „Waves of Art Nouveau. Architecture in the Danube Region”, eveniment sincron în cele 8 ţări ale proiectului. Punct de expunere: Faleza Cazino.

Detalii

Dată:
9 iunie, 2018
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:

Organizator

Institutul Național al Patrimoniului
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Piața Ovidiu, 12
Constanța, Constanța 900745 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare