Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Constanța: „REZISTENȚII. AMINTIRE și RECUNOȘTINȚĂ” – Expoziție organizată de Muzeul Național Cotroceni și Asociația „Apulum Forum” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

21 decembrie, 2022 - 31 ianuarie, 2023

„REZISTENȚII. AMINTIRE și RECUNOȘTINȚĂ” –
Expoziție organizată de Muzeul Național Cotroceni și Asociația „Apulum Forum” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
În perioada 21 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța este gazda Expoziției itinerante „Rezistenții. Amintire și recunoștință”. Aceasta face parte dintr-un amplu proiect expozițional inițiat în anul 2019 de Muzeul Național Cotroceni, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la prăbușirea regimului comunist. Realizată în colaborare cu Asociația „Apulum Forum” din Alba Iulia și Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității, expoziția propune publicului vizionarea unei galerii de portrete înfățișând foști disidenți și opozanți ai regimului totalitar comunist.
Vizitatorii vor avea ocazia de a cunoaște poveștile a 30 de eroi ai României, ale căror experiențe de viață reprezintă adevărate modele de curaj, dârzenie, cinste și conduită morală. Demersul este, în egală măsură, unul istoric, prin expunerea unor informații și documente, și unul artistic. Cele 30 de portrete realizate într-o manieră artistică remarcabilă aparțin unor tineri graficieni români, reprezentativi pentru generația de azi.
Deschiderea oficială a expoziției va avea loc în data de 21 decembrie 2022, moment ce marchează împlinirea a 33 de ani de la dramaticele evenimente din Decembrie 1989, care au dus la prăbușirea regimului comunist din România.
Expoziția poate fi vizitată la sediul central al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța din Piața Ovidiu nr. 12 (etaj II), în intervalul orar 9:00 – 17:00.
Vă așteptăm!

Details

Start:
21 decembrie, 2022
End:
31 ianuarie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/minaconstanta/posts/pfbid0DJYHLYxnu2USvZZ7G8dFPHarsgna8ktuEXz9bApgmtzttpv1Byy1URsqhzpys4THl

Organizers

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Muzeul Național Cotroceni – București

Venue

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Piața Ovidiu, 12
Constanța, Constanța 900745 Romania
+ Google Map
View Venue Website