- This event has passed.
Din data de 20 mai 2020 Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare își va relua activitatea cu publicul.
20 mai, 2020 - 15 iunie, 2020
Dragi vizitatori,
Avem deosebita plăcere de a vă anunța că din data de 20 mai 2020 Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare își va relua activitatea cu publicul.
Bineînțeles, datorită contextului actual, vor exista o serie de restricții și măsuri obligatorii pentru vizitarea în siguranță a expozițiilor Muzeului. Acestea se referă la măsurile de distanțare socială și de protecție necesare, pentru asigurarea unui climat sănătos atât pentru vizitatori cât și pentru angajații Muzeului; întregul regulament de vizitare poate fi consultat pe website și, de asemenea, va fi afișat la sediul Muzeului.
Vă așteptăm cu drag să vizitați expoziția permanentă și cele 4 expoziții temporare deschise în prezent la sediul Muzeului de Mineralogie.
Expoziția permanentă – dispusă pe două niveluri, prezintă prin intermediul celor peste 1.000 de eșantioane expuse geologia regiunii Baia Mare, mineralogia sistematică, principalele proprietăți ale mineralelor, probe de minereu de la minele din zonă, iar la etajul clădirii, „florile de mină”, eșantioane minerale cu valoare estetică deosebită.
Expoziția temporară „Minerale în filatelia românească” – cuprinde eșantioanele minerale ce au făcut obiectul celor două emisiuni filatelice emise de Romfilatelia în anii 2010 și 2016, alături de efectele filatelice rezultate – timbre, cărți poștale, maxime, plicuri.
Expoziția temporară „Lumina din adâncuri” – expoziție de pictură organizată în colaborare cu artistul plastic Elisabeta Pietrar Veress, ce cuprinde tablouri cu teme inspirate din viața minerilor maramureșeni.
Expoziția temporară „În căutarea sufletului pietrei” – expoziție de pictură și obiecte neconvenționale realizată în colaborare cu artistul plastic Marinela Călușeru.
Expoziția temporară „Ultimii dinozauri din Transilvania” – expoziția este găzduită în sala de expoziții temporare și hol, din data de 20 februarie și este realizată în parteneriat cu mai multe structuri din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Expoziția cuprinde patru reconstituiri în mărime naturală ale dinozaurilor transilvăneni, o serie de fosile deosebit de rare și o vitrină dedicată meteoriţilor unde sunt prezentați meteoriţi ce au căzut pe teritoriul României.
Având în vedere contextul actual și interesul manifestat de publicul beneficiar vis-a-vis de această expoziție, s-a reușit prelungirea prezenței ei la sediul Muzeului de Mineralogie, până la finele lunii februarie 2021.
Să ne vedem cu bine!