- This event has passed.
Goleşti: expoziția de pictură „În parc, fanfara cânta” la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii
11 octombrie - 25 octombrie
Vineri, 11 octombrie 2024, la ora 14.00, vă invităm la Muzeul Golești, la o întâlnire cu arta și iubitorii ei, în cadrul vernisajului expoziției de pictură În parc, fanfara cânta.
În cadrul acestei expoziții veți putea admira tablouri realizate de 19 artiști plastici care fac parte din Asociația de Arte Vizuale „I.D. Negulici”. Picturile care vor fi expuse la Golești sunt o invitație la o călătorie imaginară, plină de culoare și de farmec prin Câmpulung, veche capitală și centru urban în jurul căruia a gravitat viața culturală, administrativă și economică a județului istoric Mușcel.
Sunt celebre în toată România și nu numai, bulevardul „Pardon” și Grădina Publică „Merci”, în al cărei chioșc, în fiecare duminică, fanfara cânta spre delectarea localnicilor sau a vizitatorilor orașului. Tablourile expuse surprind astfel aspecte ale unei vieți burghezo-artistocratice, cu eleganța ei, cu ritmul lent al interacțiunilor sociale, cu parfumul de levănțică, cu lumina caldă care învăluie orașul și frumoasele lui case de patrimoniu.
Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” Câmpulung, s-a înființat cu statut juridic in martie 2022, pe vechea structura a Cenaclului „I. D. Negulici”, care avea o tradiție de peste 50 de ani.
Oraşul Câmpulung şi zona Muscel, prin oamenii săi de cultură conservatori, cu un spirit patriotic local foarte dezvoltat, vor rămâne în memoria colectivă ca o pecete de necontestat: I.D.Negulici, I.D.Mirea, Alexandru Donici, Eugen Pohonţu, Victorian Stănescu, Mircea Constantinescu, Doru Oncete, Maria Proca Jinga, Gheorghe Fleşaru, Ştefan Chioreanu, Gheorghe Paulian şi Nelu Constantin și mulți alții fac cinste istoriei artistice a acestui vechi centru de cultură urbană.
Cu o istorie lungă, dar presărată cu multe opreliști, din 1959 până acum, școala de pictură de la Câmpulung a fost un izvor de educație, inspirație și cultivare a frumosului. Astăzi, în cadrul asociației își desfășoară activitatea 27 de artiști plastici amatori.
Vineri, vă așteptăm la ora 14.00, la Muzeul Golești la o întâlnire un arta, cu istoria și cu oameni dedicați artei, în spațiul expozițional denumit Secția de Istorie a Goleștilor.