- This event has passed.
Iaşi: Noaptea Muzeelor 2008
17 mai, 2008
Manifestarile organizate de Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi in data de 17 mai 2008 pentru a marca Noaptea Muzeelor.
În noaptea de 17 spre 18 mai 2008, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi participă la evenimentul internaţional iniţiat de Ministerul Culturii din Franţa şi invită publicul să viziteze gratuit între orele 19.00 şi 24.00 obiectivele sale de pe raza oraşului Iaşi, precum şi din judeţ, după cum urmează:
– Muzeul Memorial „Poni-Cernătescu”, situat pe str. M. Kogălniceanu nr. 7B, Iaşi:
19.00 Teatru: Agnes, aleasa Domnului, de John Pielmeier, în interpretarea studenţilor de la Departamentul Teatru al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, coordonaţi de preparator Iuliana Creţu, regia: Irina Popescu Boieru
20.15 Noapte de mai – concert de muzică clasică susţinut de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, cvartetul Sonora, cvintetul Adamos
21.00 Teatru pentru copii „Înşir-te mărgărite” prezintă Un pedagog de şcoală nouă, de I. L. Caragiale, spectacol coordonat de Marga Mihăilescu şi Sorina Simionescu
22.00 Recital de muzică populară românească, susţinut de solista Eugenia Lăpuşte Gheban
– Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, situat pe Str. M. Kogălniceanu nr. 11, Iaşi:
19.00-24.00 vizitarea ghidată a expoziţiei permanente, pe parcursul căreia publicul poate descoperi atmosfera unei case boiereşti de secolul XIX, precum şi obiecte originale care au aparţinut lui Mihail Kogălniceanu şi familiei acestuia.
– Muzeul Viei şi Vinului, Str. Logofăt Tăutu, nr. 7, Hârlău:
19.00 vernisajul expoziţiei temporare de artă naivă „Memoria inocenţei”; expoziţia reuneşte opere ale unor artişti originari din Bacău, Braşov, Bucureşti, Iaşi şi prezintă marile episoade din viaţa omului tradiţional , în care vinul îşi are rolul bine stabilit, oglindite prin inocenţa creatorilor de artă naivă.
– Palatul Memorial „Al. I. Cuza”, Ruginoasa:
19.00-24.00 Tainele Castelului de la Ruginoasa la drum de seară, vizită ghidată într-un decor feeric, acompaniată de ecourile muzicii renascentiste, în cadrul căreia publicul va afla detalii din destinele personajelor care au animat cândva acest castel.
Lăcrămioara Stratulat, Coralia Costaş,
Director General Consilier relaţii publice