Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iași: Prelegerea filosofică „Ce facem cu inima și mintea?”, sâmbătă, 11 februarie 2023, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”

11 februarie

Prelegere filosofică

„Ce facem cu inima și mintea?”

Seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” Filiala Iași continuă sâmbătă, 11 februarie 2023, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu”.

„Ce facem cu inima și mintea?” este tema abordată în cadrul acestei prelegeri susținută de Marius Andro, director „Noua Acropolă”. Este, probabil, o întrebare pe care și-o adresează mulți oameni într-un moment sau altul al vieții. De afectivitate și rațiune depinde în mare măsură calitatea vieții, pentru că indiferent de circumstanțele exterioare, nivelul de cunoaștere de sine și stăpânire de sine sunt fundamentale pentru a ne regăsi pe noi înșine și pentru a descoperi sensul vieții noastre.

Vă așteptăm, în acest context, la o discuție filosofică despre emoție și rațiune, două dintre aspectele principale ale identității omului.

„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

 

 

Manager interimar,

Drd. Valentina Druțu

 

 

Șef Relații Publice,

Dr. Coralia Costaș

 
   

Detalii

Dată:
11 februarie
Eveniment Category:

Organizator

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” – Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Piaţa Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare